Lisac za kosarka.si: ABA Liga je pripravljena na kompromise

Rubrika: ABA Liga

Generalni direktor ABA Lige Roman Lisac je za našo spletno stran v umirjenem tonu dejal, da bo spor na relaciji FIBA – ABA Liga potrebno rešiti na kultiviran način s kompromisi, na katere je liga pripravljena. Prvi operativec je tako spremenil retoriko iz prejšnjih intervjujev, v katerih je s prstom pokazal med drugim tudi na Raša Nesterovića, ki naj bi bil glavni “rušilec” ABA Lige v Sloveniji.

foto: abaliga.com
foto: abaliga.com

Lisac je v našem pogovoru precej umiril ton retorike

“Potrebno je gledati predvsem na dobrobit košarke. Če bi vsak pospravil svoj ego, bi težavo zlahka rešili,” uvodoma pove in potrdi, da je vodstvo lige prejelo obrazložitev s strani FIBE, a možnosti za pogovore oz. sestanke za zdaj še ni bilo. Upa, da se bodo vse vpletene strani lahko kmalu zbrale.

“Počakali bomo na sestanke, saj doslej o njih ni bilo ne duha ne sluha. Naj vsaka stran pove svoje – tako FIBA kot Košarkarska zveza Slovenije.” 

Zakaj je do preklica priznanja prišlo ravno v tem obdobju, Lisac ne želi komentirati, se pa čudi, da je FIBA to storila, po tem ko je leta 2009 ABA Ligo sama priznala. “Pripravljeni smo na kompromis. Mi v ABA Ligi smo še vedno povsem enaki kot smo bili leta 2009 in ne vem, zakaj smo takrat bili dobri, zdaj pa nismo več.” 

Zaveda se pomanjkljivosti

Za konec Lisac še prizna, da sedanja ureditev ABA Lige ni idealna in da je prostora za napredek še dovolj: “Zavedamo se, da je določene zadeve potrebno nadgraditi. Določene je treba popraviti in pripravljeni smo na to.”  


Vabljeni k branju novic, v povezavi s problematiko FIBE, ULEB-a in ABA Ligo:

Lorbek za kosarka.si: ABA Liga je obstajala, še preden jo je FIBA priznala

Lorbek: FIBA nikdar ni pokazala posluha za klube

Crvena zvezda in Partizan podpirata ABA Ligo

Srbska zveza zanikala, da želi rušiti ABA Ligo

FIBA razveljavila priznanje ABA Ligi, kaj to pomeni?

KZS složna s FIBO: “Želimo večjo veljavo Ligi Telemach”

“Olimpija ne more biti proti ABA Ligi, ki je edina odskočna deska za Evropo”

Fiba lagala in zavajala v primeru Lige ABA?!