Crvena zvezda in Partizan podpirata ABA Ligo

Rubrika: ABA Liga

Vsi štirje srbski udeleženci ABA Lige so na naslov generalnega direktorja Romana Lisca poslali pisno podporo obstoječemu tekmovanju in na ta način odgovorili špekulacijam o ukinitvi tovrstnega jadranskega tekmovanja, kar je želja FIBE.

KK-Crvena-Zvezda-KK-Partizan-LOGO

Ravno FIBA je v zadnjem obdobju znova pričela borbo za prevzem evropske klubske košarke, na čelu z najelitnejšim tekmovanjem Evroligo. Prvi korak naj bi bil ukinitev obstoječe ABA Lige in osnovanje nove, ki bi jo vodile zveze, toda ABA Liga je tekmovanje klubov, je za našo stran izpostavil Zmago Sagadin.

Zdaj so podporo s pismom aktualnemu tekmovanju izrazili še vsi štirje srbski udeleženci – Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks in Metalac.

“Skozi ABA Ligo je srbskim klubom omogočena afirmacija in dostop do evropskih tekmovanj. Regionalna liga doprinesla k dvigu kvalitete naših klubov in trenutnih rezultatov reprezentance. Crvena zvezda podpira ABA Ligo in želi, da skupaj delamo na napredku in viziji prihodnosti tekmovanja. Crvena zvezda seveda sebe razume kot stabilnega in pomembnega partnerja lige in kot taka daje polno podporo skupnemu pristopu s ciljem odprave trenutkih problemov, v katerih se je znašla,” so zapisali pri beograjskih rdeče-belih.

Tudi pri Partizanu so pohvalili jadransko tekmovanje: “Od svoje ustanovitve do danes je ABA Liga skozi tekmovanje, dobro organizacijo, kvalitetno sojenje in finančno stabilnost omogočila pogoje za pospešen razvoj klubov in vseh ostalih košarkarskih struktur v regiji. Niti ena državna liga tega ni bila zmožna. Zaradi vsega navedenega Partizan kot večkratni prvak popolno podpira ABA Ligo in način, na katerega kreira prihodnost regionalne košarke ter je pripravljen ostati njen stabilni partner.