Vse razen primorske zmage bi bila velika senzacija

s kategorijo
Novice
.

Koledarsko leto 2017 bodo Primorci na regionalni sceni sklenili z gostovanjem pri najskromnejši ekipi v tej sezoni, AV Ohridu, ki je na uvodnih desetih tekmah zabeležil le eno zmago. To jim je uspelo v devetem kolu, ko bi morala v Športno dvorano Biljanini izvori proti Bosni.

Liga ABA, 2. divizija, 11. krog, 27.12.
Ohrid – Sixt Primorska (17.00)

V povprečju AV Ohrid tekme izgublja s skoraj 25 točkami razlike (24,6 točke), hkrati pa imajo najslabšo obrambo in napad v Ligi ABA 2. Najboljši strelec ekipe v tej sezoni je Francoz Remi Barry, ki v povprečju dosega 21,3 točke na tekmo.

Po dveh zaporednih porazih v regionalnem tekmovanju, 12. decembra proti novomeški Krki (81:93) in minuli torek proti Rogaški (90:93), je tekma z AV Ohridom odlična priložnost, da Primorci prvo polovico sezone Lige ABA 2 sklenejo z zmago, osmo v sezoni v regionalnem tekmovanju.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:

„V prazničnem času leta se odpravljamo v Ohrid, kjer nas čaka zadnja tekma leta 2017 v Drugi diviziji Lige ABA. Za nas počitek preprosto ne obstaja. Ekipa AV Ohrida bo na tekmi zagotovo zelo nevarna, če v dvoboj ne bomo vstopili resno, saj bo moštvo iz Makedonije zaigralo brez pritiska. Zato moramo zaigrati z vsemi močmi, da se na Primorsko vrnemo z novima dvema točkama.“

Daniel Vujasinović, igralec Sixt Primorske:

„Čaka nas naporno gostovanje v Ohridu, kjer nas zanima samo zmaga. Tekmo bo potrebno vzeti maksimalno resno in na parketu dati vse od sebe, saj se le tako lahko nadejamo novih dveh točk.“