Odpikali Ilievskega, novi športni direktor Cedevite Olimpije je tale Španec

Rubrika: Eurocup

V novi tekmovalni sezoni 2024/25 bo vlogo športnega direktorja v Košarkarskem klubu Cedevita Olimpija prevzel španski strokovnjak Chechu Mulero. Slednji bo na mestu športnega direktorja zamenjal Vlada Ilievskega, ki mu ob zaključku tekmovalne sezone 2023/24 poteče pogodba z ljubljanskim kolektivom.

Ob zaključku tekmovalne sezone 2023/24 in začetku priprav na novo tekmovalno sezono 2024/25 bo Vlada Ilievskega na mestu športnega direktorja zamenjal Chechu Mulero. Ilievskemu, ki je mesto športnega direktorja zasedel na začetku tekmovalne sezone 2023/24, namreč ob zaključku sezone poteče pogodba.

“Zelo vesel sem, da bom lahko del tako pomembnega kluba, kot je Cedevita Olimpija. Čaka nas velik izziv. Prepričan sem, da bodo naši navijači ponosni na svoj klub. Raje ne govorim preveč, saj sem rad osredotočen na delo, in vedno zaupam temu, kar se napravi, in ne govori. Ekipa je pred obdobjem, v katerem se bori za naslov državnega prvaka, in vsem želim veliko sreče v zaključnih bojih. Po koncu sezone bomo začeli sestavljati ekipo za novo tekmovalno sezono. Pozdravljam tudi vse navijače in upam, da se kmalu spoznamo,” je ob naznanitvi pridružitvi Cedeviti Olimpiji povedal Chechu Mulero.

Mulero je skoraj dve desetletji deloval v španski Valencii, kjer je bil del kluba v različnih vlogah. Po tem, ko je bil med letoma 2004 in 2014 del strokovnega štaba članske ekipe kot pomočnik glavnega trenerja, je leta 2014 zasedel mesto športnega direktorja.

V tej vlogi je z Valencio osvojil naslov prvaka Evropskega pokala (2019) in španskega državnega prvaka (2017), leta 2017 je Valencia EuroCup zaključila na drugem mestu, istega leta pa je bil Mulero izbran tudi za najboljšega športnega direktorja v Ligi ACB. Od Valencie, ki je v zadnjih šestih letih njegovega mandata kot športni direktor, štirikrat nastopala v elitni Evroligi, se je poslovil leta 2023

V vlogi pomočnika glavnega trenerja, kjer je bil del strokovnega štaba pri različnih trenerjih, med drugim Pablu Lasu, Nevenu Spahiji, Svetislavu Pešiću in Velimirju Perasoviću, je v obdobju med letoma 2004 in 2014 osvojil dva naslova prvaka Evropskega pokala (2010, 2014), enkrat pa je tekmovanje zaključil na drugem mestu (2012). Valencio je Mulero na 17 tekmah vodil tudi kot glavni trener, ekipa pa je zabeležila devet zmag in osem porazov.

Svojo trenersko kariero je Mulero začel leta 1986 v mlajših selekcijah kluba Forum Valladolid, v sezoni 2002/03 pa je na 11 tekmah vodil tudi člansko ekipo v španskem državnem prvenstvu. Med letoma 2003 in 2004 je bil del strokovnega štaba španske reprezentance do 20. leta, sezono 2003/04 pa je preživel v Malagi, kjer je bil pri Unicaji pomočnik Lasu in Sergiu Scariolu.