Po Grgičevo v Romuniji – z agresivno obrambo!

s kategorijo
Novice
.

Slovenska ženska izbrana vrsta, čeprav krepko pomlajena, je upravičila pričakovanja. Z zmago v Romuniji je zasedba selektorja Damirja Grgiča naredila velik korak k preboju na 2. zaporedno evropsko prvenstvo.

Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance:
Čestitam mojim igralkam za zasluženo zmago. Glede na slabši začetek, smo v drugi četrtini pritisnili na ekipo Romunije z agresivno obrambo in prevzeli vajeti igre v svoje roke. Že do konca prvega polčasa, sploh pa v tretji četrtini smo postavili piko na i in na koncu zasluženo premagali ekipo Romunije. Zelo sem zadovoljen s pristopom, odnosom in igro košarkaric. Sedaj bomo naredili vse, da se dobro pripravimo na tekmo s Finsko in se tako, z morebitnima dvema zmagama, že nekoliko približati nastopu na evropskem prvenstvu.

Nika Barič, kapetanka slovenske ženske reprezentance:
Po slabšem prvem polčasu, smo se v drugem delu zbrale in prvih pet minut tretje četrtine odigrale tako kot smo se dogovorili. Pokazale smo svojo kvaliteto in to, da smo veliko boljša ekipa kot Romunija, kar se je pokazalo tudi na rezultatu. Rada bi pohvalila vse košarkarice, sploh pa tiste, ki so prvič nastopile za člansko reprezentanco. Čestitke štabu in puncam za prvo zmago v kvalifikacijah.

Eva Lisec, slovenska reprezentantka:
Tekmo smo začele v krču in slabše odigrale prvo četrtino. Po slabšem začetku smo se zbrale in začele igrati kot ekipa, povezale smo nekaj dobrih obramb, stekla nam je tudi igra v napadu. Za nami je težka tekma, pomembna pa je le zmaga. Sedaj se moramo pripraviti na obračun s Finsko. Čestitke mojim soigralkam in štabu za zmago.