Lastovka po presenečenje na Gorenjsko, Hopsi čakajo Portorož, Škofjeločani v Šoštanj

Rubrika: Liga Nova KBM

Po presenečenjih v prvem kolu se košarkarji 1. SKL za obstanek na parket vračajo že v soboto. Ob 19.00 bo v Šenčurju gostovala Lastovka, na Polzeli pa Portorož. Ob 19.30 bo sledil še obračun Elektre in LTH Castingsa.

Liga Telemach za obstanek, 2. krog, 19.3.

Šenčur Gorenjska gradbena družba – Lastovka (19.00)

Igor Kešelj, trener Šenčur Gorenjske gradbene družbe:
“Zagotovo nas proti Lastovki čaka težko delo. Domžalčani so v zadnjem času večkrat pokazali, da smo sposobni premagati vsakega tekmeca. Temu smo bili priča tudi v prvem kolu Lige za obstanek, ko so ugnali LTH Castings. V taboru naše ekipe vlada popolno bolnišnično stanje. Že dalj odsotnima Krištu in Koscu se je pred zadnjo tekmo s Hopsi pridružil Jeršin, po masakru na Polzeli, pa so nam nekaznovani prekrški iz ekipe izrinili še Blaževiča in Martinčiča. Tako smo ostali z vsega šestimi igralci, ki so sposobni za igro. Upam, da se za tekmo z Lastovko vsaj delno sestavimo in jo odigramo po najboljših močeh, kajti pred domačo publiko za nas šteje le zmaga.”

Andrej Žakelj, trener Lastovke:
Situacija je identična tisti izpred 14 dni, ko so bili Šenčurjani po porazu proti Hopsom zelo motivirani. Tedaj smo igrali zelo slabo v obrambi in pustili nasprotnikom, da se razigrajo. Če hočemo na tej tekmi imeti vsaj nekaj možnosti, bomo morali obrambo igrati na zelo visokem nivoju, zelo pametno pa igrati tudi v napadu.

Hopsi – Portorož (19.00)

Boštjan Kuhar, trener Hopsov Polzela:
“Čaka nas tekma pred domačim občinstvom, na kateri upam, da bomo potrdili našo dobro igro in zmago s sredine tekme. zavedamo se, da je Portorož zaradi poškodb nekoliko oslabljen, a ravno v teh situacijah v primorski zasedbi ostali igralci pokažejo več, zato bomo morali biti zelo previdni.”

Konstantin Subotić, trener Portoroža:
“Hopsi iz tekme v tekmo igrajo bolje, svoje vrste pa so v zadnjih dneh še dodatno okrepili, tako da nas na Polzeli čaka nova zahtevna naloga. Naredili bomo vse, da pridemo do pozitivnega rezultata.”

Elektra Šoštanj – LTH Castings (19.30)

Duško Maličević, trener Elektre Šoštanj:
“Tekmo pričakujemo dobro pripravljeni. Fantje so dobro trenirali, zato jih moram pohvaliti. Žal tudi tokrat med nami ne bo obolelega Praunseisa. Pričakujem dobro tekmo.”

Aleksander Sekulić, trener LTH Castingsa:
“V Šoštanju nas čaka obračun dveh najmlajših ekip. Zdravstveni karton našega moštva v tem trenutku ni ravno najbolj obetajoč, a kljub temu od naše ekipe pričakujem, da v Šoštanju odigra dobro tekmo.”