VIDEO: Luka Dončić naj novinec meseca na zahodu!

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Prišel, videl, osvojil! 19-letni slovenski košarkar Luka Dončić je navdušil s predstavami na uvodnih 20 tekmah v svoji krstni sezoni v Ligi NBA in si takoj prislužil naziv najboljšega novinca meseca oktobra in novembra na zahodu. V kolikor bo s takimi predstavami nadaljeval tudi v naslednjih mesecih, mu ne uide niti naziv najboljšega novinca sezone.

O tem, da bo prejel veliko nagrad ne dvomijo niti v taboru Dallasa, ki mu je za nagrado čestital tudi na Twitterju.

Prvi Slovenec, ki je kdajkoli zaigral v Ligi NBA, je pred sezono opozarjal, da Američani ne vedo, s čim v najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu prihaja Luka Dončić (več TUKAJ). Morda so po nekaj več kot mesecu vendarle ugotovili! V 33 minutah, kolikor Luka v povprečju prebije na parketu na tekmo, dosega po 18,5 točke, 6,5 skoka, 4,3 podaje in 1,1 pridobljene žoge.

Te neverjetni podatki ga med novinci uvrščajo na mesto najboljšega strelca, drugega podajalca in četrtega skakalca.

V družbi Jasona Kidda

Luka Dončić je postal šele 6. košarkar Dallas Mavericksov, ki je prejel to priznanje. Pred Luko so najboljši novinci meseca uspeli postati Mark Aguirre, Jay Vincent, Jason Kidd, Devin Harris in Yogi Ferrell.

Na vzhodu je nagrada pripadla Traeju Youngu, ki v dresu Atlante Hawks na tekmo v povprečju dosega po 15,8 točke, 2,9 skoka in 7,4 podaje.