Troti zadeli 17 trojk in dobili dolenjski derbi

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Včeraj smo že poročali o rezultatih 20. kola 2. SKL. Vroče je bilo na Dolenjskem, kjer so se do izjemno pomembne zmage v boju za mesto v četrtfinalu prebili novomeški Troti. Ti so zadeli kar 17 trojk, tekmo sezone pa je odigral izkušeni Bojan Krivec.

Troti na dobri poti k preboju v četrtfinale. (Foto: KK Troti)

Troti na dobri poti k preboju v četrtfinale. (Foto: KK Troti)

2. SKL, 20. kolo, ŠD Brinje (Grosuplje), sobota, 9.3.
KK Grosuplje – KK Troti 80:96 (22:27, 21:22, 15:22, 22:25)
Troti: Krivec 26 (12 asistenc), Derlink 16 (6 skokov), Mežan (5 skokov in 5 asistenc) in Verbič po 15, Gorenc 9, Vidrih in Mervar po 6, Brežnjak 3, Šteblaj, Lopatič.
Grosuplje: Likar, Savič 19, Tepič 4, Zdešar 11, Hojč 15, Hotko, Žužek 8 (8 skokov in 5 podaj), Gostinčar, Skubic 3, Šimović 11 (10 skokov), Snoj 9 (8 skokov), Istogu.

STATISTIKA

Sobotno gostovanje članske ekipe Trotov je bilo sila pomembno, saj je do konca rednega dela sezone 2. SKL ostalo zgolj še nekaj tekem, boj za uvrstitev na eno izmed prvih osmih mest, ki zagotavljajo četrtfinale, pa je še povsem odprt. Grosupeljski košarkarji, ki so že dalj časa obsojeni na ligo za obstanek, pa bi si z zmago nad dolenjskimi rivali priigrali boljše izhodišče pred dodatnimi šestimi tekmami.

Čeprav je bil vložek tekme zelo velik, trener Luka Mittag pa ni mogel računati na pomoč najboljših strelec v tej sezoni Črta Ristića in Domna Janca, so Troti na parket stopili odločno in povedli po polaganju Martina Mežana. V prvem polčasu sta bili ekipi ves čas skupaj, najvišja prednost rumenih je znašala šest točk, kapetan Krivec pa je že do glavnega odmora na svoj račun vpisal 12 točk in 9 asistenc.

Tekma se je prelomila na začetku drugega polčasa, ko so gostje iz Novega mesta prvič prišli do dvomestne prednosti. Delni izid 11:0 je Trotom zagotovil 12 točk naskoka, do konca tretjega dela tekme pa je bila ta prednost višja še za točko. V zadnjih desetih minutah so rumeni suvereno zadržali oziroma še povišali svojo prednost, ob koncu srečanja je na semaforju pisalo 96:80.

Novomeščani so ob 53-odstotnem metu zadeli kar 17 trojk (Krivec 5, Verbič, Mežan in Gorenc po 3, Vidrih 2, Brežnjak 1), zgolj za en zadet met izza črte 6,75 so zaostali za rekordom sezone, ki ga ima v rokah celjski drugoligaš. Kapetan Bojan Krivec je postavil še en mejnik in postal prvi Trot z “uradnim” (v 3. in 4. SKL se ne beleži podrobne statistike) dvojnim dvojčkom. Dosegel je 26 točk, ob tem pa še podelil 12 asistenc.

Položaj Trotov na lestvici se tudi po pestrem sobotnem dogajanju pod koši 2. SKL ni spremenil. Novomeščani zasedajo 7. mesto, pred devetouvrščenim LTH Castings in deseto Plamo pur imajo Troti dve zmagi naskoka, vendar pa morata omenjeni ekipi še odigrati zaostalo medsebojno srečanje 18. kola. Varovance Luke Mittaga čakata še dve srečanji, naslednje bo na sporedu že v soboto, ko na Livado prihaja Mesarija Prunk Sežana. Troti bi si z zmago nad Kraševci na stežaj odprli vrata v končnico.