BIZARNO: Tajfun poslušal KZS in ostal brez Lige ABA?

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

»Včeraj smo dobili dopis od Lige ABA, da so v tekmovanje za sezono 2015/16 sprejeli Olimpijo, ne pa nas. Taka odločitev je bila sprejeta, ker se nismo prijavili v tekmovanje. Obrazec so nam poslali 8.6., nanj pa se nismo odzvali,« je o zadnjih dogajanjih na relaciji Liga ABA – Tajfun – KZS povedal predstavnik aktualnega državnega prvaka Dušan Debenak. »Sporočilo so dobili Olimpija, mi ter g. Lisac in g. Lorbek,« še pove Debenak.

foto: KZS/alesfevzer.com

Bo Tajfun ostal brez regionalne lige? (foto: KZS/alesfevzer.com)

Zakaj se niso odvzali?

Ob tem spomni, da ga je KZS opozoril, »da naj ničesar ne podpisujejo, kar je v povezavi z Ligo ABA, dokler se ne razjasni spor s Fibo.« Spomnimo – spor Fiba Vs ABA bo dobil svoj epilog jutri, ko naj bi Fiba le priznala regionalno tekmovanje.

Nista dosegljiva

V Tajfunu  poudarijo, da so upoštevali navodila Košarkarske zveze Slovenije, zato se niso prijavili. O nastali situaciji so hoteli obvestili Raša Nesterovića in predsednik KZS Mateja Erjavca, a se včeraj nista oglašala na telefon.

KZS jih bo zaščitil

Debenak je poklical tudi vodjo tekmovanja Ligo ABA Josipa Bilića in mu dal vedeti, da pričakuje, da bo KZS zaščitil interes Tajfuna, ki še vedno želi v regionalno tekmovanje.

Na Košarkarsko zvezo Slovenije smo že naslovili vprašanje, kdo bo po novem odločal o potnikih (klubih) v regionalno tekmovanje. Odgovor če čakamo.