Dileme ni več: Fiba bo jutri priznala Ligo ABA, v sezoni 2016/17 še 2. liga na Jadranu

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Dileme ni več. Tudi v novi sezoni bomo na prostoru nekdanje skupne države spremljali močno regionalno ligo ABA, ki pa bo v popolni lasti klubov. Sedež lige bo v Zagrebu, v prihodnjih tednih pa bo jasno, kdo bo skrbel za upravljasko-marketinški aspekt lige. Po prvotnem scenariju bi to moralo biti podjetje Sidro iz Ljubljane. Še vedno pa ni jasno, koliko klubov (12 ali 14) bo liga štela v novi sezoni.

foto: fiba

Fiba bo priznala Ligo ABA (foto: Fiba)

Pismo zvezam

Sinoči pa je na naslove košarkarski zvez prišlo pismo, ki sta ga podpisala generalni sekretar Fibe Patrik Baumann in generalni sekretar Fiba Europe Kamil Novak.

Zdaj so zadovoljni

»Želimo potrditi, da je dokumentacija, ki ste jo poslali, v skladu z zahtevami, ki smo vam jih postavili. Vaša zahteva je bila poslana na Fiba Board, ki se bo sestal v nedeljo v Budimpešti,« je med drugim zapisano v pismu, ki so ga objavili srbski mediji. Ob tem se je Fiba zahvalil vsem nacionalnim zvezam za kooperativnost.

Tudi 2. liga?

Blic pa je zapisal, da bo od sezone 2016/2017 igrana tudi druga (po rangu) Jadranska liga, regija pa se bo delila na dva dela. V Zahodni konferenci bodo igrali Slovenci. Hrvati in BiH, na Vzhodu pa Črna gora, Srbija, Republika Srbska in Makedonija.