Smiljan Pavić opozarja na Zdovca, Jošila in Mavro

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Smiljan Pavič je pustil pečat v Krki in Petrolu Olimpiji. Zato je primeren sogovornik pred nedeljskim epskim obračunom med rivaloma, ki se na dnu lestvice Lige ABA prerivata za obstanek med elito.

„Žal mi je, da je tako . A če začnem pri Krki: imeli so precej smole in objektivnih težav. Začelo se je s poškodbo Marka Jošila, lani prvega igralca Krke. Menim, da bi bilo precej drugače, če bi bil Jošilo od začetka tu. Olimpija pa je imela preprosto preveč tekem, to enostavno ne gre, da bi igral tri tekmovanja hkrati. To se jim je maščevalo tudi z rezultatom v Ligi Aba,“ analizira Pavić, ki se zaveda, da je pred obema prava borba za preživetje.

Ključni faktorji

Kdo jo bo dobil, ga vprašamo:
„Tisti, ki bo bolj zbran, manj nervozen. Svoje bo dodal še faktor sreče!“ opozarja Pavić ki dodaja še nekaj na temo obeh rivalov: „Vidi se, da je prišel v Olimpijo Jure Zdovc, ki vztraja pri disciplini. Olimpija se bo dvignila. Vprašanje pa, ali je imel Jure dovolj časa. V zadnjih tekmah pa se je dvignila tudi Krka, kjer se v formo vrača Jošilo, svoje pa je dodal prihod Dominika Mavre!“

Pavić, letos jih bo dopolnil 39, še vedno kljubuje konkurenci v domači ligi. Od leta 2014 nosi dres Šenčurja GGD.
„Želeli smo v ligo prvih šestih, a tega cilja nismo izpolnili. Svoje je dodal splet okoliščin, pa tudi poškodbe. Tekmovanje je zelo izenačeno, med devetim in šestim v ligi sta bili dve zmagi razlike. Zdaj želimo prek lige za obstanek do 7. ali 8. mesta,“ napoveduje Pavić, ki mu je žal, da je odšel trener Rade Mijanović. „ Vsaka sprememba pa prinese nov veter, nov zagon,“ meni Smiljan, ki je vesel, da so jih zdaj poškodbe obšle, iz Olimpije pa so dobili še dva igralca, vse skupaj pa vodi novi trener Konstantin Subotič.

Selektor bo

Pavića pa v nedeljo, 17.3., pred tekmo Krka – Petrol Olimpija, čaka še prijetna dolžnost, asaj bo eden od selektorjev na tekmi All Stars RKL Novo mesto, ki bo od 17.30 v ŠC Livada v Novem mestu! „Pred dnevi sem od prijatelja Matjaža Kuzme, ki organizira All Stars RKL Novo mesto, dobil vabilo, da bom eden od selektorjev na All Stars tekmi. Z veseljem sem sprejel to vlogo in se veselim spektakla. Večino teh fantov poznam, po koncu sezone pa tudi kakšno skupaj vržemo. Veselim se nedelje, da se še malce podružimo,“ dodaja Pava, ki je med letoma 2003 in 2005 igral pri Olimpiji, v Krki pa v dveh fazah: 2008/09 in 2009 – 2014. V tem času je bil osemkrat državni prvak (petkrat s Krko, dvakrat z Olimpijo, enkrat s Heliosom).

:: Znani ekipi Paviča in Klobučarja, začenja se glasovanje za prvi peterki