Sekulič moral narediti še dve menjavi, dva sta poškodovana

Rubrika: Reprezentanca

Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca je z nedeljskim zborom začela priprave na uvodni tekmi kvalifikacij za EuroBasket 2025. V Kopru v četrtek proti Ukrajini in v nedeljo proti Izraelu.

#mojtim s treningi na Obali žal ne bo začel v zasedbi, ki jo je imel v mislih trenerski štab. Luka Ščuka si je namreč na četrtkovi polfinalni tekmi Pokala SPAR proti Heliosu po nerodnem padcu zlomil roko in bo s parketa odsoten najmanj pet tednov. Jurij Macura pa je plačal davek napornega ritma tekem v zadnjem tednu ter je bil večer pred srečanjem s soigralci zaradi zdravstvenih težav primoran odpovedati tokratno udeležbo v izbrani vrsti.

Že dopoldan smo pisali o spremembi v trenerskem štabu:

::V štabu reprezentance sprememba: selektor Sekulič brez Damjanovića | Košarka.si – Vodilni slovenski košarkarski portal (kosarka.si) 

Selektor Aleksander Sekulić je namesto njiju v reprezentanco vpoklical Jakoba Čebaška in Tiborja Mirtiča. Slednji bo prvič del članske izbrane vrste. Na ponedeljkovem uvodnem dopoldanskem treningu bo že vadila vsa trinajsterica košarkarjev: JAKA BLAŽIČ (Cedevita Olimpija), JAKOB LOVRENC ČEBAŠEK (Minsk, Belorusija). ŽIGA DIMEC (Anwil Wloclawek, Poljska), GREGOR HROVAT (JDA Dijon, Francija), ALJAŽ KUNC (Twarde Pierniki Torun, Poljska), MIHA LAPORNIK (Herada San Pablo Burgos, Španija), ALEKSEJ NIKOLIĆ (ES Chalon, Francija), TIBOR MIRTIČ (Kansai Helios Domžale), BINE PREPELIČ (Spirou Basket Charleroi, Belgija), KLEMEN PREPELIČ (Galatasaray, Turčija), ŽIGA SAMAR (Alba Berlin, Nemčija). LEON STERGAR (Krka) in MIKE TOBEY (Crvena zvezda, Srbija).

Miha Lapornik, slovenski reprezentant:
”Vedno se rad vračam v reprezentanco in sem pripravljen pomagati soigralcem. Z dosedanjim potekom klubske sezone sem zelo zadovoljen. V Burgosu se odlično počutim. Imamo dobro ekipo, super se razumemo, tudi nad svojimi igrami pa se ne smem pritoževati. A misli so že usmerjene k reprezentanci in začetku kvalifikacij. Zavedamo se pomembnosti tekem proti Ukrajini in Izraelu. Obe igramo doma in upam, da se zbere veliko navijačev. Čakata nas tekmi s težkima nasprotnikoma, a verjamem, da se bomo dobro pripravili ter z maksimalno zbranostjo in veliko energije naredili korak proti EuroBasketu.”