V štabu reprezentance sprememba: selektor Sekulič brez Damjanovića

Rubrika: Reprezentanca

Danes se bo na Obali zbrala reprezentanca, ki jo čaka uvodni cikel kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2025. Selektor Aleksander Sekulić bo za dvoboja proti Ukrajini in Izraelu računal na 13 košarkarjev. Ali bo z ekipo tudi Luka Ščuka, ki si je poškodoval v polfinalu pokala Spar, ni znano.

Dve tekmi v Kopru

Slovenska moška članska reprezentanca bo pestro leto 2024 začela s kar dvema domačima tekmama v uvodnem ciklu kvalifikacij za EuroBasket 2025. V koprski Bonifiki bo v četrtek, 22. februarja gostila Ukrajino, tri dni kasneje pa še Izrael. Obe tekmi se bosta začeli ob 18. uri.

Seznam igralcev

Selektor #mojtim Aleksander Sekulić bo za uvodna kvalifikacijska dvoboja računal na 13 košarkarjev. Na reprezentančnem seznamu so JAKA BLAŽIČ (Cedevita Olimpija), ŽIGA DIMEC (Anwil Wloclawek, Poljska), GREGOR HROVAT (JDA Dijon, Francija), ALJAŽ KUNC (Twarde Pierniki Torun, Poljska), MIHA LAPORNIK (Herada San Pablo Burgos, Španija), JURIJ MACURA (Krka), ALEKSEJ NIKOLIĆ (ES Chalon, Francija), BINE PREPELIČ (Spirou Basket Charleroi, Belgija), KLEMEN PREPELIČ (Galatasaray, Turčija), ŽIGA SAMAR (Alba Berlin, Nemčija). LEON STERGAR (Krka), LUKA ŠČUKA (Cedevita Olimpija) in MIKE TOBEY (Crvena zvezda, Srbija).

Brez Damjanovića

Do menjave je prišlo v strokovnem štabu, v katerem ni Daliborja Damjanovića, ki je lani decembra uspešno sedel na klop madžarskega kluba Kaposvari in ga pripeljal v varne vode končnice. Verjetno je Damjanovićeva odsotnost povezava prav z novim delodajalcem, kateremu se želi Damjanović posvetiti. Nenazadnje je z madžarskim klubom podaljšal sodelovanje za dve leti.

Bo pa to prva akcija za novega športnega direktorja Sašo Dončića.