Sani Bečirovič: ob odhodu v Grčijo čuti veselje in žalost

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Sani Bečirović se po letu 2006 ponovno vrača v Grčijo. Tokrat v drugačni vlogi. Sani bo namreč pomočnik trenerja Aleksandru Đorđeviću na klopi Panathinaikosa, kot smo poročali sinoči.

2906_sani

V Grčiji že uspešen

 

Nekdanji slovenski reprezentant se tako seli v trenerske vode. 34-letni Bečirović tako stopa po stopinjah svojega očeta Memija, s katerim sta svoje moči že uspešno združila pri vodenju Košarkarske šole Sani Bečirović. Sani je sicer kot igralec v Grčiji prebil dve sezoni. S Panathinaikosom je  tudi osvojil naslov evropskega klubskega prvaka.

»Zapira se eno veliko poglavje v mojem življenju. To življenje sem poznal do včeraj. Dejansko čutim hkrati žalost in pa veselje zaradi novega izziva. To je bilo pač moje življenje in identificiral sem se z besedo kot igralec. Zdaj se bom moral drugače. Vesel sem, da se je ponudila priložnost, ki je ne morem izpustiti iz rok. Biti pomočnik njemu in biti v klubu, kjer sem dosegel največje igralske uspehe ne doleti vsakogar. Upam, da se bom v mojem delu znašel tako dobro kot v igralskem. Verjamem, da se bomo v Panathinaikosu veselili takšnih uspehov kot sem se jih veselil kot igralec,« je o slovesu in odhodu v Grčijo povedal Sani.

Med 8. in 12.7.

Celoten trenerski štab se bo v Atenah predvidoma sestal med 8.-  12. julijem, kjer se bodo tudi dokončno dogovorili o vseh podrobnostih, pripravah, igralcih. Sani je sicer že sodeloval skupaj z Đorđevićem potem ko sta bila sicer v drugačnih vlogah skupaj v Benettonu v sezoni 2011/12.