IZJEMNO: Sani Bečirovič potrdil za kosarka.si: odhaja v Panathinaikos!

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Sani Bečirovič se seli v trenerske vode. Nekdanji slovenski reprezentant bo pomočnik Aleksandru Đorđeviću na klopi Panathinaikosa. Sani bo tekom ponedeljka v uradni izjavi za javnost komentiral velik korak na svoji športni poti.

foto: Drago Perko/kosarka.si

Po Memiju gre v trenerske vode tudi sin Sani (foto: Drago Perko/kosarka.si)

Đorđević bo šef

Srbski selektor Aleksandar Đorđević je minule dni v Atenah usklajeval podrobnosti okoli sodelovanja, pri katerem pa ga vodenje reprezentance ne bo oviralo. Pogodba s srbsko košarkarsko zvezo Đorđeviću poteče jeseni letos. Med kandidati za trenerja Panathinaikosa sta se omenjala tudi Jure Zdovc in Saša Obradović. Đorđević je končal igralsko kariero 3.7. 2005. Kot trener je deloval dosedaj v Milanu (2006/07) in Benettonu (2011/12). Srbijo vodi od leta 2013. Lani se je z njo zavihtel do srebra na svetovnem prvenstvu.

Sani evropski klubski prvak

34-letni Bečirovič je dve sezoni igral v Grčiji, leta 2006 je prišel v Panathinaikos. V uvodni sezoni je postal evropski prvak in tako sklenil svoj velik in izjemen povratek po vseh operacijah kolena ter črnogledih napovedih, da košarke ne bo več igral.

Skupaj v Italiji

Sani je še igral, nazadnje pa letos v Italiji. Po predčasni vrnitvi domov in uspešnem delu v KŠ Sani Bečirovič pa se Sani podaja v nove vode. Zdaj bo trener oz. pomočnik. Sodeloval pa bo z Đorđevićem, s katerim sta bila skupaj v Benettonu (2011/12).