Pipan: Znova smo pripravili pravo dramo

Rubrika: Eurocup

Union Olimpija je letošnji Eurocup začela z zmago na vročem gostovanju v Carigradu pri Bešiktašu s 70:68. Čeprav so Zmaji v zadnjo četrtino odšli s 16 točkami prednosti, so na koncu za zmago znova trepetali, vendar se je – podobno kot v Zagrebu pri Ciboni v ABA Ligi – srečno končalo.

aleš pipan
foto: abaliga.com

Znova smo pripravili pravo dramo. Publiki, še bolj pa sebi. Enostavno ne znamo zadržati visoke prednosti. Ne glede na to, je to velika zmaga. Pomembno je dobro začeti tekmovanje, a naše misli so že pri nedeljskem obračunu s Partizanom v Stožicah. Srečanje v nedeljo bo za nas izjemno pomembno, zato časa za slavje ni,” je po tekmi dejal vodja stroke pri Ljubljančanih Aleš Pipan, ki je z izplenom lahko več kot zadovoljen, malo manj pa s številnimi oscilacijami.

Stožiški kolektiv ima tako letos na kontu že tri zmage na obeh frontah, dve v ABA Ligi in eno v Eurocupu, priložnost za novo slavje med jadransko druščino pa prihaja že v nedeljo, ko v slovensko prestolnico prihaja letos sila skromen Partizan. Beograjčani so v prvem kolu Eurocupa denimo visoko izgubili na gostovanju pri Lietuvos Rytasu, bilo je 65:92 za gostitelje.