Pipan po porazu s Himkijem: Marsikaj na tej tekmi je bilo čudnega

Rubrika: Eurocup

Union Olimpija je pred praznimi Stožicami s 85:88 izgubila tekmo drugega kola Eurocupa s Himkijem. Z nekaj več sreče in pametnejšimi odločitvami, pa tudi boljšo obrambo, bi lahko bila zgodba tudi drugačna.

foto: union olimpija
foto: union olimpija

“Ne morem se znebiti občutka, da smo nocoj izpustili priložnost, da premagamo favorizirane goste iz Moskve. Zmanjkalo nam je malo koncentracije v drugi četrtini in na koncu srečanja, ko smo naredili nekaj osnovnih napak, kar so izkušeni gostje izkoristili. Ne smemo biti razočarani. Hitro se moramo pobrati, kajti že v soboto nas čaka težka tekma v ABA ligi na gostovanju pri Mega Vizuri,” so bili prvi vtisi trenerja Aleša Pipana po končanem srečanju.

Eden izmed sodnikov, Oscar Perea, je bil za to tekmo delegiran po tem, ko je bil lani eden izmed trojice sodniških akterjev na zloglasni tekmi z Budivelnikom, predtem pa je bil na podlagi očitnih napak v španskem kraljevem pokalu celo suspendiran. Tudi tokrat so bile nekatere odločitve mož v črnem vsaj dvomljiva, a Pipan vsega skupaj ni želel konkretno komentirati: “Meni se je na tej tekmi zdelo marsikaj čudnega, toda ne smem dajati izjav v zvezi s tem, da Union Olimpija in jaz ne bomo kaznovani. Kdo drug pa lahko kaj pove.”

Z 18 točkami, 4 skoki in 3 blokadami je znova blestel Mirza Begić, ki kot kaže prihaja v pravo formo. Z nekaterimi uspešnimi akcijami je celo presegel pričakovanja, ko je rutinirano reševal položaje pod samim obročem. Pipan si želi, da bi ga karseda dolgo obdržal v moštvu, čeprav bodo bogatejši klubi pri trkanju na ljubljanska vrata vse bolj odločni: “Dokazal je, iz kakšnega testa je. Ekipa ga potrebuje in z njim izgleda drugače, kot če ga ni na parketu. Toda takšen je dogovor. O tem sploh ne razmišljam, gledam le na naslednjo tekmo in si želim, da bo Mirza zraven.”