Phoenix proti Denverju še do druge zmage

Rubrika: Liga NBA

Phoenix je v domači dvorani še drugič premagal Denver in se z udobno prednostjo podaja na naslednji dve tekmi v Kolorado.

Tekma je bila izenačena v prvi četrtini, že v drugi četrtini je Phoenix povedel za 10, tako kot na prvi tekmi pa je bila tudi torkat odločilna tretja četrtina, ko je prednost prvič narasla čez 20 točk in Denver se nikoli več ni uspel resneje približati. Zadnjih šest minut tekme sta tako za obe ekipi zaigrali rezervni postavi, na igrišču je bil tudi Vlatko Čanačar, ki je dosegel 5 točk (eno trojko in prosta meta) in imel en skok.

Ponovno je profesorsko predstavo prikazal Chris Paul, ki je dosegel 17 točk, 15 asistenc in 5 skokov – ob tem pa ni izgubil nobene žoge, skupaj na prvih dveh tekmah eno, na zadnjih treh pa je zbral skupaj 38 asistenc ob treh izgubljenih žogah! Še točko več je dosegel Devin Booker, ki je imel tudi 10 skokov. To je bila tretja tekma Paula v končnici, ko je dosegel vsaj 15 točk in 15 asistenc, ob tem pa ni izgubil niti ene žoge – odkar se v ligi v statistiki beležijo tudi izgubljene žoge, imajo vsi preostali igralci skupaj 4 take tekme (Magic Johnson, Jason Kidd, Johnny Moore in Norm Nixon).

 

Za Denver je Nikola Jokić, ki je bil dan pred tem izbran za najkoristnejšega igralca rednega dela sezone, dosegel 24 točk, 13 skokov in 6 podaj, vendar je bil brez prave pomoči soigralcev. Porter in Millsap sta dosegla vsak po 11 točk.

Naslednja tekma bo že čez dva dni v Denverju.

Liga NBA, 9.6., končnica

Denver – Phoenix 98:123 (0:2)