Nikola Jokić MVP lige NBA!!

Rubrika: Liga NBA

Srb Nikola Jokić je pričakovano postal najkoristnejši igralec rednega dela lige NBA v sezoni 2020/2021. V glasovanju je prejel prepričljivo največ glasov in se tako kot prvi igralec v zgodovini franšize Denver Nuggets ter kot prvi igralec v zgodovini, ki je bil izbran v drugem krogu nabora, veseli te izjemne časi.

Jokić, ki je postal šele šesti igralec izven ZDA s to nagrado, je novico izvedel med klubskim sestankom pred drugo tekmo končnice v Phoenixu, ko mu je nagrado preko video povezave predal komisar lige NBA, Adam Silver.

 

Pred Jokićem, ki je bil na naboru s strani Denverja izbran kot 41., sta nagrado MVP kot najnižje izbrana igralca osvojila Giannis in Steve Nash, ob sta bila izbrana kot petnajsta. Jokić je prejel kar 91 glasov za prvo mesto od možnih 101, skupaj je dosegel 971 točk, sledila sta mu Joel Embiid (586 glasov) in Steph Curry (453).

Jokić je igral na vseh tekmah rednega dela sezone, v povprečju je dosegal 26,4 točke, 8,3 asistence in 10,8 skokov. Postal je prvi center po Shaquille O’Nealu leta 2000 z nazivom MVP.

S to nagrado je Jokić po naslednji sezonu upravičen tudi do nove super-maksimalne pogodbe, ki bi mu lahko v petih letih prinesla 250 milijonov dolarjev.