Miško Ražnatović: Predlog evroligaških klubov je nesprejemljiv

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Včeraj je vodstvo Evrolige predstavilo svoj pogled na konec evroligaške sezone, danes pa je svoj pogled, predvsem na zaščito evroligaških igralcev glede izplačila plač, ne glede na različne scenarije konca sezone, predstavil eden najmočnejših evropskih košarkarskih agentov, prvi človek agencije Beobasket, Miško Ražnatović.

Na spletni strani agencije je v obsežnem pismu izpostavil njegov vidik na ključne probleme trenutne situacije.

Najprej je izpostavil, da po njegovem trenutna situacija, ko je večina evropskih lig zaustavljenih, ne spada v pogodbeno kategorijo ‘nepredvidenih okoliščin’ (force majeur) oz. kategorijo višje sile. Prav tako oporeka argumentu, da naj bi evropske pogodbe ne vsebovale klavzule, ki bi opredeljevala tovrstne okoliščine, podobno kot jo ima liga NBA.

 

V nadaljevanju poudari, da so igralci večinoma že izpolnili 70% pogodbenih določil, zato za izplačilo ostane samo še 30% plačil. Njegov predlog je, da igralci dobijo vsaj polovico od še dolgovanih 30%, skupno torej 85% plače. Nesprejemljiv se mu zdi predlog evroligaških klubov, da se izplača samo 67% pogodbenih obveznosti.

Ne strinja se niti s predlogom združenja ELPA, evropskega združenja igralcev, ki ga vodi Boštjan Nachbar, ki naj bi po njegovih informacijah od klubov zahtevala 80% izplačil igralcem.

Celoten zapis g. Ražnatovića si lahko preberete na uradni strani njegove agencije.