Evroliga z novim načrtom zaključka sezone   

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Vodstvo Evrolige je za španski medij El Pais predstavilo svoje načrte zaključka sezone v luči ‘korona’ krize. Do konca sezone morajo ekipe po prvotnem načrtu odigrati še 78 tekem.

Po prvem scenariju bi si Evroliga še vedno seveda želela, da bi se sezona odvila po prvotnem načrtu, torej da vsaka ekipa do konca rednega dela sezone in končnice sezono odigra v svojih dvoranah.

Naslednji scenarij predvideva prav tako igranje v domačih dvoranah, vendar z bolj zgoščenim urnikom, torej dvojnim tedenskim sporedom in posledično predčasnim oz. hitrejšim končanjem sezone.

Tretji, v tem trenutku najbolj verjetni, hkrati pa logistično najbolj zapleten scenarij, pa predvideva, po vzoru lige NBA, ki se prav tako poigrava s to mislijo, da bi Evroliga vse ekipe zbrala v enem mestu, kjer bi do konca odigrali preostanek tekem.

Zelo verjetno Koln letos ne bo gostil zaključnega turnirja Evrolige

Za tak scenarij bi potrebovali mesto z dvema dvoranama, ki bi omogočala evroligaške tekme, kot kandidati se omenjajo Moskva, Istanbul in Atene. V tem primeru bi ekipe na ‘kraj zločina’ prišle 14 dni zaradi obveznega obdobja karantene igralcev, hkrati pa bi to obdobje izkoristili tudi za mini priprave na nadaljevanje tekmovanja.

Sezona naj bi se po teh scenarijih nadaljevala konec maja, zaključila pa julija.