Milwaukee do prve zmage, Utah še drugič

Rubrika: Liga NBA

Milwaukee je pred domačimi gledalci uspel doseči prvo zmago v seriji proti Brooklynu, Utah pa je prav tako pred svojimi gledalci povečal prednost na 2:0.

Tekmo v Milwaukeeju so domačini začeli izjemno, predvsem Giannis, gosti pa na začetku niso bili razigrani v napadu. Milwaukee je tako povedel že za 21 točk, nato pa je sledil preobrat gostov, ki so po zaslugi šestih zaporednih točk Duranta v končnici povedli za tri točke (83:80), toda potem do konca niso več zadeli, trojka Duranta ob zvoku sirene za podaljšek pa se je odbila od obroča.

Middleton je prikazal povsem drugačno predstavo kot na prvih dveh tekmah, dosegel je 35 točk, Giannis je dosegel 33 točk. Durant je na drugi strani dosegel 30 točk. Brooklyn še vedno igra brez poškodovanega Hardna.

 

V razgretem Salt lake Cityju so domačini prišli še do druge zmage. Donovan Mitchell je dosegel 37 točk, Jordan Clarkson jih je dodal 24. Rudy Gobert, ki je včeraj prejel nagrado za najboljšega obrambnega igralca, pred tekmo pa mu jo je predal lastnik kluba, je dosegel 13 točk in imel 20 skokov, njegov rekord v končnici.

Reggie Jackson je za goste dosegel 29 točk, George jih je imel 27, Leonard, ki je v zadnji četrtini dosegel samo 2 točki, pa 21.

Clippersi so v zadnji četrtini prišli do vodstva (101:99), potem pa je sledila serija 14:2 za Utah in tekma je bila odločena. Domačini, ki so ponovno igrali brez Mike Conleya, so zadeli 20 trojk, rekord franšize v končnici.

Liga NBA, 10.6., končnica

Brooklyn – Milwaukee 83:86 (2:1)

LA Clippers – Utah 111:117 (0:2)