Mihevc s stilom – Tajfun zmagal tudi za njegovo mamo, Hafnar o izkušnjah, ki jih ni

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Šentjurski Tajfun, zmage je bil še posebej vesel predsednik Igor Jecl, je sinoči poskrbel za veliko presenečenje. Heliso Sunsi, v sezono so šli na velika vrata, so doživeli prvi trk z realnostjo. Razigrani Tajfun, prednjačila sta Đorđe Lelić in Ceola Clark, je bil prevelik zalogaj za Domžalčane.

tajfun 2014

Tajfun previsoka ovira za Helios Sunse (foto: KK Tajfun)

Tri iz izvrstne četrtine

»Čestitke fantom za zmago in prikazano igro. Uvodnih 30 minut smo odigrali na zelo visokem nivoju. V zadnji četrtini smo se nato nekoliko slabše odzvali na spremenjeno obrambno taktiko nasprotnika, a na koncu vseeno tudi z našo dobro obrambo in kontrolo skoka tekmo varno pripeljali do konca,« je bil vesel Dejan Mihevc, ki je se je šampionsko vrnil na klop kluba, kjer je šel v košarkarski svet.

Hvali navijače, misli tudi na mamo

»Rad bi se zahvalil navijačev, ki so iz tekme v tekmo bolj številčni in so resnično naš šesti igralec. Vsake zmage sem vesel, današnje pa še toliko bolj, saj mama praznuje rojstni dan,« pa je slikovito sklenil Mihevc.

Zaslužena zmaga

»Naleteli smo na zelo uigrano ekipo,« pa je poraz športno priznal Gregor Hafnar, ki je letos sedel na klop Heliosa. » Tajfun je povsem zasluženo zmagal, saj je bil boljši nasprotnik od prve do zadnje minute srečanja. Mi smo tekmo začeli medlo, še posebej v obrambi, ki bi morala biti naš zaščitni znak. Postajali smo nervozni, ko so se Šentjurčani oddaljili na pet, šest točk razlike. To se je preneslo tudi v napad, kjer nismo bili odločni, posledično pa nam igra ni stekla,« je nekdanji slovenski reprezentant spregovoril o razlogih za poraze.

Očitno niso pomagale niti spremembe. »Celo tekmo smo čakali, da se prebudimo. S consko obrambno postavitvijo smo se v drugem polčasu uspeli približati, a ko smo morali narediti korak naprej, smo namesto tega napravili napako, ki so jo nasprotniki kaznovali. Na koncu nam je zmanjkala kakšna minuta za presenečenje, a če bi to tekmo zmagali, bi bilo to popolnoma nezasluženo. Upam, da so se naši mladi fantje kaj naučili iz te tekme. Videlo se je, da smo neuigrani in da v gosteh igramo nekoliko neodločno. A tekme se ne igrajo le doma, zato bo potrebno v prihodnje karakter pokazati tudi zunaj domače dvorane,« je sklenil šef domžalske stroke.

V Laško, Maribor pa v Domžale

Tajfun ima po dveh krogih dve zmagi, Helios Sunsi pa polovičen izkupiček. V prihodnjem krogu Lige Telemach Tajfun 29.10. gostuje v Laškem, Helios Suns pa doma gosti Maribor Nova KBM.