Siloviti Tajfun ugasnil domžalska sonca

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Tajfuna so v petek postali prva ekipa Lige Telemach, ki po treh odigranih tekmah še ne pozna poraza. Na dvoboju še neporaženih zasedb Šentjurčani na domačem parketu s 74:68 ugnali Helios Sunse. Znova sta blestela Djordje Lelić (17 točk, 10 skokov, 5 podaj) ter Ceola Clark (17 točk, 3 podaje)

foto: kzs.si
foto: kzs.si

Preostala tri srečanja kola sledijo v soboto. Tedaj bo Šenčur Gorenjska gradbena družba ob 19. uri gostil Zlatoroga. Uro za tem se bo v Luciji začel obračun Portoroža in Hopsov. V zasedbo Primorcev se bo po poškodbi prvič v tej sezoni Lige Telemach predstavil kapetan Sašo Ožbolt, medtem ko so se Polzeljani okrepili na mestu organizatorja igre. Ob 20. uri se bo prav tako začelo srečanje Maribora Nove KBM in Rogaške

Liga Telemach, 3. kolo

Petek, 24. oktober:
TAJFUN – Helios Suns 74:68 (20:14, 23:15, 17:14, 14:25)
(Lelić 19 in 10 skokov, Clark 17; Rebec 20, Majok 18 in 11 skokov)


Sobota, 24. oktober:
Šenčur Gorenjska gradbena družba – Zlatorog (19:00)

Igor Kešelj, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:
“V goste nam prihaja ekipa Zlatoroga, ki ima v tej sezoni namen krojiti sam vrh Lige Telemach. Zmago proti takšnemu moštvu je težko iskati, a poskusili mu bomo nuditi najboljši možen odpor. Trenutno nam ne gre najbolj na roko ritem tekmovanja s tekmama v sredo in soboto, saj imamo v ekipi večinoma starejše igralce. Ne glede na vse bomo dali vse od sebe in skušali odigrati tako kot znamo. Morali bomo biti zbrani večji del tekme. Do sedaj je namreč v naši igri prihajalo do 10 minutnega mrka, ravno zaradi tega pa smo na koncu tekmi tudi izgubili.”

Predrag Milović, trener Zlatoroga Laško:
“Odhajamo na prvo gostovanje v tej sezoni. Zaigrali bomo proti odlični ekipi, vredni spoštovanja. Po ne preveč prepričljivih igrah smo dosegli dve zmagi, a to na tej tekmi ne šteje. Ta teden smo dobro  trenirali, tako da pričakujem precej boljšo predstavo mojih varovancev kot na predhodnih dveh tekmah. O izkušnjah in imenih Šenčurja Gorenjske gradbene družbe ni potrebno trošiti besed. Morali bomo zaustaviti najboljše šenčurske posameznike. na ta način se lahko nadejamo zmage. Pot do nje ne bo niti najmanj lahka, a verjamem v svojo ekipo.”


Sobota, 25. oktober:
Portorož – Hopsi Polzela (20:00)

Konstantin Subotić, trener Portoroža:
“Cilj pred novo domačo tekmo je, da prikažemo dobro igro, saj le tako lahko pridemo do pozitivnega rezultata. Gostujoča ekipa bo iskala svojo pot do zmage, ampak mi se moramo osredotočiti predvsem na svojo igro. Delamo na tem, da čim prej ujamemo pravi ritem, saj bomo s tem postali samozavestnejši. Dobra novica je, da se v ekipo vrača kapetan Sašo Ožbolt, ampak vsem skupaj nam mora biti jasno, da bo tudi on potreboval nekaj časa, da doseže optimalno formo.

Vladimir Rizman, trener Hopsov Polzele:
“Na Obalo gremo po dve točki. Pripravljamo se na igro Portoroža, za katerega bo igral tudi Sašo Ožbolt. Mi smo z novincem dobili novo energijo. Na položaju organizatorja igre smo sicer težave imeli od začetka Lige Telemach. Ivan Mikulić je igralec, ki premore rutino in kvaliteto. Medtem smo se za sodelovanje zahvalili Ernadu Mujiću. Na tekmo in tekmeca smo pripravljeni. Pričakujem pravo prvenstveno tekmo.


Maribor Nova KBM – Rogaška

Dejan Gašparin, trener Maribora Nove KBM:
“K nam prihaja favorizirana Rogaška, ki je kljub porazu v prvem kolu, na drugi tekmi proti Šenčurju pokazala svojo kvaliteto. Igra Slatničanov se po večini vrti okoli Sandija Čebularja, preostala ekipa pa mu dobro sledi. Nas pesti nekaj mini poškodb, za katere pa verjamem, da jih bo do tekme naša zdravniška služba uspešno sanirala. Upam, da smo premagali začetno “domačo” tremo in bomo na tej tekmi sproščeni v napadu ter zadeli odprte mete. Želimo si dobre in za naše gledalce zanimive tekme. Naredili bomo vse, da bo temu tako!”

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Na drugem zaporednem gostovanju se spet želimo prebiti do zmage. Vemo, da nas čaka težka in izenačena tekma, podobna tisti na nedavnem turnirju na Polzeli. Naše osnovne naloge bodo, da bomo igrali čim bolje v obrambi, kontrolirali skok ter bili potrpežljivi v napadu.”

Že odigrano:

KRKA – Elektra Šoštanj 81:48 (16:15, 24:13, 21:7, 20:13)

Grosbasket je prost.

1.

Tajfun

3/0

6

2.

Helios Suns

2/1

5

3.

Grosbasket

2/0

4

4.

Zlatorog Laško

2/0

4

5.

Maribor Nova KBM

1/1

3

6.

Krka

1/1

3

7.

Elektra Šoštanj

0/3

3

8.

Rogaška

1/1

3

9.

Portorož

0/2

2

10.

Šenčur Gorenjska gradbena družba

0/2

2

11.

Hopsi Polzela

0/1

1