KZS podpira FIBO, ki jo je opozorila na pravila

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V luči groženj FIBE s sankcioniranjem nacionalnih zvez v primeru podpore klubov ABA Lige smo se obrnili na slovensko krovno organizacijo.

foto: KZS
foto: KZS

Na Leskoškovi 12 seveda FIBO kot njeni člani podpirajo in so v stalni navezi s klubi, udeleženci ABA Lige. “Košarkarska zveza Slovenije je članica FIBA. S članstvom se je dolžna ravnati po statutu in pravilnikih, ki veljajo za vse njene članice. Konec meseca maja smo, tako kot ostale federacije s tega področja, na KZS prejeli uraden dopis FIBA, s katerim nas je opomnila ravno na njihove statute in pravilnike,” so nam sporočili in na vprašanje, ali bodo pritisnili na klube, da bi le-ti dejansko umaknili podporo ABA Ligi, odgovorili diplomatsko.

FIBA grozi: ABA Liga ali EuroBasket, odločite se!

“Na temo regionalne lige je bilo govora na seji Združenja klubov Lige Telemach, prav tako smo se s klubi vnovič sestali med finalno serijo državnega prvenstva, tudi sicer pa smo na to temo s klubi v rednih stikih.”

Dodajmo še to, da pri Unionu Olimpiji, sicer ustanoviteljici in delni lastnici ABA Lige, zadev okoli spora ne želijo komentirati, dokler ne bo prišlo do uradnih informacij.