FIBA grozi: ABA Liga ali EuroBasket, odločite se!

v rubriki
Eurobasket, EuroBasket 2015
s kategorijo
Novice
.

11 klubov mora umakniti priznanje ABA Ligi, ki so ga podali na sestanku v Ljubljani, 19. maja, sicer bo njihove nacionalne zveze doletela rigorozna kazen – izključitev reprezentanc iz tekmovanj pod okriljem FIBE. Sankcija bi veljala že za letošnje evropsko prvenstvo!

foto: youtube
foto: youtube

Po poročanju srbskih Novosti, FIBA nima več potrpljenja in interesa, da bi se pogovarjala z vodstvom ABA Lige, saj jim to ni dostavilo zahtevanih dokumentov, zaradi česar je svetovna krovna organizacija s 1. majem jadransko tekmovanje dokončno izbrisala iz svojih evidenc.

Enajsterica klubov mora zdaj v roku 10 dni, FIBA bo namreč 18. junija poteze vlekla na centralnem sestanku. Da se FIBA ne šali, potrjujejo neuradne informacije, po katerih naj bi se ob sestavljanju razporeda letošnjega EuroBasketa v obzir vzelo tudi odsotnost ene, dveh ali morda celo vseh šestih držav nekdanje Jugoslavije. Poleg tega naj bi v primeru neumika priznanja s strani kateregakoli Hrvaške kluba Zagreb odpadel tudi kot organizator, se pravi domačin skupine C.

Podpisniki priznanja novi ABA Ligi (18. maj v Ljubljani) so: Union Olimpija, Krka, Zadar, Cibona, Cedevita, Igokea, Budućnost, MZT Skopje in Partizan, naknadno pa so ga poslali še iz Metalca in Mega Leksa.