Kanada navija za Raptorse

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Temperatura pred finalom lige NBA narašča. Toronto Raptors so že z uvsrtitvijo v konferenčni finale dosegli največji uspeh v zgodovini franšize. Mogoče še pomembnejši bo dolgoročni učinek tega izjemnega niza, t. j. vidna porast priljubljenosti košarke v Kanadi.

Toronto je svojo ekipo dobil leta 1995, v času, ko je Kanada veljala kot popolnoma hokejska država, kjer so ljudje mnogo raje spremljaji severnoameriško ligo NHL. Liga NBA pa je postala “severnoameriška liga” šele pred 24 leti. Eksperiment v Vancouverju ni uspel, je pa zato toliko bolj uspešna zgodba v Torontu. Ena od priljubljenejših tradicij v Torontu je, da se organizira gledanje tekem na velikem platnu pred dvorano, v tako imenovanem Jurskem parku (Raptorsi so nastali dve leti po izidu Spielbergovega filma z istim imenom).

Zdaj so še štiri mesta v zvezni državi Ontario, in sicer Mississauga, Brampton, Burlington in Kingston, sporočila, da sta dobili dovoljenje od Raptorsov za organizacijo svojih Jurskih parkov, kjer bodo ljudje na odprtem lahko gledali tekme svoje najljubše košarkaške ekipe. Mestni svet Vancouverja je tovrstno idejo zaenkrat zavrnil, češ da nimajo primernega kraja za organizacijo tovrstnega dogodka. Ne pozabimo, finale se igra na štiri zmage. Če bo napeto, ni izključeno, da Raptors manija zajame tudi zahodno obalo.