Hrvaška zveza ABA Ligi prižgala rdečo luč

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Na temo ABA Lige in konflikta s FIBO so danes zasedali tudi v Zagrebu, kjer je tamkajšnja košarkarska zveza jasna – klubom ne bo dovolila nastopati v tekmovanjih, ki niso priznana s strani svetovne krovne organizacije.

foto: kkcedevita.hr

foto: kkcedevita.hr

Na sestanku so sodelovali predstavniki HKS-ja ter Cedevite, Cibone in Zadra, torej vseh treh klubov, ki so si zagotovili nastope v ABA Ligi za naslednjo sezono. V luči groženj FIBE z odvzemom organizacije predtekmovalne skupine EuroBasketa se je zveza odločila za zgoraj naveden strikten ukrep, o katerem bo v pisni obliki obvestila takoklube kot FIBO.

Srbi stopili korak nazaj: “Skupaj zadostimo pravilom FIBE”

Odločitev bo bržkone najbolj prizadela Cedevito, edini hrvaški košarkarski kolektiv z resnimi evropskimi ambicijami, ki pa jih lahko udejanjijo le skozi ABA Ligo. Na odzive iz tabora Vitaminov, ki jim ukrep bržčan ne bo po godu, bo potrebno še malo počakati.

Sicer tudi Hrvati na čelu z glavnim tajnikom zveze poudarjajo, da je regionalna liga za razvoj tega športa nujno potrebna. “Obstaja že 15 let in rezultati so odlični. Vsi klubi, ki so v njej sodelovali se strinjajo, da je na teh prostorih nujna in dobra za razvoj košarke. Zaradi tega želimo zgodbo nadaljevati,” je dejal Željko Drakšić.