Srbi stopili korak nazaj: “Skupaj zadostimo pravilom FIBE”

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Po tem, ko je včeraj predsednik Košarkarske zveze Srbije Dragan Đilas napovedal drastičen umik tamkajšnjih klubov iz ABA Lige, je danes skorajda popolnoma obrnil ploščo in povzal, da se vse vpletene strani sestanejo in ABA Ligo preoblikujejo na način, ki bo s strani FIBE prejel zeleno luč oz. priznanje.

foto: abaliga.com
foto: abaliga.com

Po Đilasovih besedah na dananšnjem sestanku zveze in predstavnikov Crvene zvezde, Partizana, Mega Leksa in Metalca, bi svetovna krovna organizacija priznala aktualno ureditev jadranskega tekmovanja, če bi le-ta doživela nekatere popravke, predvsem v lastniških strukturah.

“Sestanek smo pričeli s tem, kar je skupno tako klubom, zvezam, FIBI in Evroligi – vsi se strinjamo, da mora obstajati regionalna liga na področju bivše Jugoslavije. Pozvali bomo vse preostale zveze in klube, pa tudi aktualne privatne lastnike iz podjetja Sidro in predlagali, da čimprej naredimo to, kar FIBA zahteva,” je dejal Đilas, objavil pa srbski mondo.rs.

“Želimo narediti ligo, ki bo priznana, ki jo bomo igrali vsi in ki nas bo popeljala iz težav, v katerih smo se znašli,” še dodaja.

Danilović bo počakal Hrvate

Partizan kot klub z evropskimi ambicijami, trenutno uresničljivimi zgolj skozi ABA Ligo, je eden najbolj odkritih zagovornikov jadranskega tekmovanja. Predsednik Predrag Danilović je dejal, da želijo v prvi vrsti počakati na 18. junij, ko bo zasedal vrh FIBE, hkrati pa jih zanima tudi stališče Hrvatov.

“Cedevita zaradi Evrolige želi nastopati v ABA Ligi. Tudi nam v Srbiji je Evroliga sila pomembna. Situacija je je zapletena,” je dejal Danilović in razkril svoja neuradna pričakovanja, po katerih naj bi hrvaška zveza v četrtek na FIBO naslovila pismo, v katerem jasno pove, da želi igrati le v tej ABA Ligi, ki obstaja sedaj.