Giannis MVP, Luka na četrtem mestu v glasovanju!

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Giannis Antetokounmpo je še drugič zapored postal najkoristnejši igralec rednega dela lige NBA. Na drugo mesto se je uvrstil LeBron James, na tretje James Harden, na četrto pa že Luka Dončić.

 

Giannis ima za seboj ponovno statistično izjemno sezono v rednem delu, predvsem do prekinitve lige zaradi pandemije (do takrat štejejo tudi glasovi), pridružil pa se je eliti igralcev, ki jim je ta naziv uspelo osvojiti dvakrat zapored. Pred njim je to nazadnje uspelo Stephu Curryju, na seznamu pa so še LeBron James (to mu je uspelo dvakrat), Steve Nash, Tim Duncan, Michale Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Moses Malone, Kareen Abdul-Jabbar (tudi dvakrat), Wilt Chamberlain in Bill Russell.

 

Malo krajši je seznam igralcev, ki jim je v isti sezoni uspelo osvojiti tako naslov najbolj koristnega kot tudi najboljšega obrambnega igralca – to je poleg Giannisa letos uspelo samo Michael Jordanu in Hakeem Olajuwonu.

Luka Dončić je po izboru v prvo peterko tako dobil še drugo uradno priznanje, da trenutno spada med pet najbolj cenjenih igralcev v ligi NBA. V dresu Dallasa je bil med pet najboljših igralcev v glasovanju za MVp samo še Dirk Nowitzki, ki je ta naslov tudi osvojil.

 

LeBron James, ki ima že štiri naslove najkoristnejšega igralca, pa je bil še četrtič uvrščen na drugo mesto, kar je izpostavil tudi po prvi tekmi zahodnega konferenčnega finala.