Denver nemočen na prvi tekmi proti jeznemu Jamesu in razigranemu Davisu

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Po začetnem ‘ogrevanju’, ko sta se tekmeca v prvi četrtini prve tekme zahodnega konferenčnega finala še nekoliko navajala drug na drugega in je Denver na začetku druge četrtine še uspel preiti v vodstvo, je kmalu sledila prava košarkarska predstava s strani favoritov v tej seriji, LA Lakersov.

V drugi in tretji četrtini so s prepričljivo igro in predvsem razigranim Anthonyjem Davisom poskrbeli, da je bila zadnja četrtina samo še formalnost, saj je vodstvo na začetku le-te za Lakerse znašalo že 27 točk.

Davis je dosegel 37 točk in 10 skokov, LeBron James, ki si je med tekmo lažje poškodoval gleženj, pa 15 točk in 12 asistenc. Po tekmi je bolj kot o tekmecih na parketu govoril o razočaranju, ki ga čuti ob načinu glasovanja za najkoristnejšega igralca lige. Priznal je sicer, da je imel Giannis za sabo izjemno sezono, moti pa ga, da ga je samo 16 glasovalcev uvrstilo na prvo mesto (od 100 možnih). Vsekakor ‘motivacija’ ki jo Denver Nuggetsi ne želijo s strani Jamesa v nadaljevanju serije.

Ponovno je pri Lakersih zaigral Dwight Howard, ki je dosegel 13 točk, Caldwell-Pope jih je kot tretji strelec ekipe dal 18, od tega tri trojke.

Pri Denverju je zvezdniški dvojec JokićMurray dosegel skupaj 42 točk (vsak igralec po 21), oba pa sta imela že v drugi četrtini težave z osebnimi napakami. ‘Vemo, da smo mlajša ekipa, prilagodili se bomo. Ne bomo se predali tako zlahka,’ je po tekmi pogled že usmerjal naprej Murray.

Liga NBA, 18.9.:

Denver – LA Lakers 114:126