FOTO: Ilirija napolnila dvorano, z mladimi dela Rankica Šarenac

Rubrika: Ženska košarka

S sobotnimi tekmami 7. kola se je nadaljevala 1. SKL za ženske. Na sporedu so bili štirje dvoboji, do zmage pa so prišle košarkarice Triglava, Konjic, Ilirije in Athlete Celje. Mariborčanke so bile v tem kolu proste.

danilokesic-zdk_ilirija-kd_janina (34 of 50)
Na tekmi Ilirija – Janina (foto: Danilo Krsić/kosarka.si)

1.SKL (Ž), 7. krog, 12.11.
Ježica – TRIGLAV 44:65 (12:17, 11:9, 11:20, 10:19)
(Bajrektarevič 16 (6 skokov), Jamnik 6; Jevtović 13, Sofrič 10, Prevodnik 9)

Na uvodni tekmi 7. kola so košarkarice Ježice gostile vodilni Triglav, ki v dosedanjem delu ligaškega tekmovanja še ni občutil grenkobe poraza. Po današnjem obračunu Triglavanke še naprej ostajajo s stoodstotnim izkupičkom, potem ko so v Ljubljani visoko premagale varovanke trenerja Bojana Hladnika. Uvodne minute srečanja so bile precej izenačene, večjo prednost pa so si gostje priigrale ob koncu devete minute, ko so pobegnile že za sedem točk. Do konca prvega polčasa so nato ohranjale to prednost, znova pa so na plin stopile v tretji, še posebej pa v zadnji četrtini, s čimer so tekmo zanesljivo pripeljale do mirnega zaključka v svoj prid. Pri domači ekipi je bila najbolj razpoložena Sandra Bajrektarevič, ki je ob 16 točkah vknjižila še 6 skokov, na drugi strani pa sta bili najboljši strelki Sandra Jevtović (13 točk) in Nikolina Sofrič (10 točk).

Bojan Hladnik, trener Ježice:
“Odigrali smo fantastičen prvi polčas. Tudi v drugem delu igra ni bila slaba. Na koncu je odločila daljša klop Kranjčank. Če bi naša ekipa pokazala takšen pristop vsako tekmo, bi bil kot trener zelo zadovoljen.”

Bojan Lazić, trener Triglava:
“Tekmo smo zmagali težje od pričakovanega. Z drugačnim pristopom in koncentracijo v drugem delu smo tekmo prevesili sebi v prid. Čestitam Ježičankam za korektno in dobro igro, hkrati pa svojim dekletom za zmago.”

KONJICE – Grosuplje  72:48 (12:15, 26:7, 20:13, 14:13)
(Klančnik 16 (10 skokov, 7 prid. žog), Podgrajšek 13 (7 podaj), Einfalt 11; Zupančič 12, Černač in Zoran po 9)

Do svoje tretje zmage v sezoni so v svoji dvorani danes prišle košarkarice Slovenskih Konjic, ki so z 72:48 ugnale Grosuplje. V domači zasedbi se je z raznovrstno igro znova izkazala Katja Klančnik, ki je dosegla 16 točk in imela še 10 skokov ter 7 pridobljenih žog. Dvomestno število točk sta pri Konjičankah dosegli tudi Maruša Podgrajšek (13) in Lara Einfalt (11), na drugi strani pa je to uspelo le Klari Zupančič (12). Čeprav so gostje dobile prvo četrtino, pa je bil dvom o zmagovalcu pravzaprav skorajda že odločen ob koncu prvega polčasa (38:22). Tudi v nadaljevanje so konjiške košarkarice krenile zelo odločno in iz minute v minuto višale prednost, na koncu pa zasluženo prišle do zmage.

Stojan Fink, trener Konjic:
“Za nami je težka tekma, ki smo jo zasluženo zmagali.”

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
“Čestitke ekipi Konjic za zmago. Imeli smo nerazumljiv padec v drugi četrtini. O zmagovalcu je odločil skok v napadu, saj so Konjičanke več kot polovico točk dosegle po uspešnem napadalnem skoku. “

ILIRIJA – Janina  78:64 (25:15, 24:16, 13:19, 16:14)
(Merkulova 19, Klavžar 17 (10 skokov), Trebec 14 (6 skokov in podaj); Tomić 17, Bastašič 15, Serdar 10)

Tekmo na Ježici so precej bolje začele domače košarkarice, ki so si po prvi četrtini že priigrale dvomestno prednost. Odločno igro so nadaljevale tudi v nadaljevanju polčasa, ki so ga sklenile z rezultatom 49:31. Nato so nekoliko boljšo igro prikazale tudi gostje, se malce približale, a so varovanke Gorana Jovanoviča brez težav ubranile priigrano prednost. Najboljša strelka v domači ekipi je bila Natalia Merkulova, ki je dosegla 19 točk, pri gostjah pa se je s 17 točkami najbolj izkazala Martina Tomić.

Goran Jovanovič, trener Ilirije:
Ambient v dvorani in organizacija tekme so bili na vrhunskem nivoju. V začetku tekme so igralke pokazale željo po zmagi in odigrale odličen prvi del. V drugem polčasu smo nekoliko padli, vendar vseeno uspeli zmagati. Čestitam svojim dekletom za zmago.

Slobodan Rmuš, trener Janine:
Prvi polčas samo odigrali nezbrano in s premalo borbenosti, saj smo naredili le pet osebnih napak. V drugem delu se je pri domačinkah zaustavil met in tudi naša obramba je bila boljša. Prišli smo do zaostanka sedmih točk, nato pa nam je zmanjkalo moči. Ilirija je zasluženo slavila zmago, mi pa smo dokazali, da lahko igramo tudi z boljšimi ekipami.”

Domžale – ATHLETE CELJE 41:86 (15:17, 11:17, 9:28, 6:24)
(Molnar 17 (8 skokov), Stefanoski 10; Potočnik 13, Slonjšak 12, Krošelj 10)

Aktualne državne prvakinje so šesto zmago v tej sezoni 1. SKL za ženske vknjižile v Domžalah. Proti domačim košarkaricam se je med strelce vpisala vsa dvanajsterica varovank Damirja Grgića, Celjanke pa so na koncu slavile z 41:86. V uvodni četrtini so se Domžalčanke dobro upirale, nekaj časa so bile tudi v vodstvu. Ob polčasu je razlika znašala osem točk, nato pa so Celjanke pritisnile na plin in domačinkam do konca tekme dovolile le petnajst točk. V vrstah Domžal je največ točk dosegla Lorena Molnar (17), pri gostjah pa Alma Potočnik (13).

Vlado Velikonja, trener Domžal:
“Čestitam našim igralkam za res dobro igro v prvem polčasu. Naredili smo korak naprej. V nadaljevanju pa je prišla do izraza kvaliteta, ki je na strani Celjank. Čestitam jim za zmago.”

Damir Grgić, trener Athlete Celja:
“Ne morem biti zadovoljen s prvim polčasom, vendar so v drugem polčasu igralke vse postavile na svoje mesto. Čestitam svojim igralkam za zmago, Domžalčankam pa za borbeno igro.”

Košarkarice Maribora so bile v tem kolu proste.

 

Comments