Bryant Dunston potrdil zanimanje slovenske reprezentance

v rubriki
Eurobasket
s kategorijo
Novice
.

V tem tednu je odjeknila novica, da slovenska reprezentanca razmišlja o naturalizaciji ameriškega centra grškega Olympiacosa Bryanta Dunstona. 203 centimetre visoki košarkar potrdil naše navedbe.

Dunston manjko v centimetrih nadoknadi z atletskimi sposobnostmi in močjo. foto: euroleague.net
Dunston manjko v centimetrih nadoknadi z atletskimi sposobnostmi in močjo. foto: euroleague.net

“Res je. Razmišljam o tem, da bi pridobil slovensko državljanstvo, toda nič še ni uradnega. Pred dnevi smo se pogovarjali in dobil sem ponudbo. Želijo me za letošnje evropsko prvenstvo,” je dejal 29-letni Dunston za sport24.gr in v isti sapi dodal, da ga trenutno zanima le končnica grškega prvenstva, dokončno pa se bo odločil po koncu klubske sezone.

Zdovc bi luknje pod obročem reprezentance zakrpal z Dunstonom

Dunston bi se kot odlični obrambni igralec, dvakrat proglašen za najboljšega v tem aspektu v Evroligi, bržčas dobro vklopil v koncept slovenskega selektorja Jureta Zdovca. Gre za igralca, ki je v letošnji sezoni najelitnejšega evropskega tekmovanja v povprečju dosegal dobrih 7 točk in 4,4 skoka na srečanje. Podobno statistiko je beležil v grškem prvenstvu – 8,2 točki in 4,1 skok.

V kolikor bo Dunston zares pridobil državljanstvo in konkuriral za nastop na EuroBasketu, bosta iz kombinacij odpadla Mirza Begić in Alen Omić, zadnja dva naturalizirana košarkarja v slovenski reprezentanci.