Zdovc bi luknje pod obročem reprezentance zakrpal z Dunstonom

Rubrika: EurobasketEuroBasket 2015

Že danes zjutraj smo po navedbah Slovenskih novic poročali, da se je Jure Zdovc ogrel za ameriško “okrepitev” v slovenski reprezentanci. Naknadno smo uspeli izvedeti, da naj bi šlo za obrambnega specialista in centra Olympiacosa, Bryanta Dunstona.

foto: FIBA
foto: FIBA

Za Dunstona bi lahko dejali, da je igralec po Zdovčevih preferencah, kajti gre za pravo “pošast” v obrambi, kar potrjujeta dve zaporedni priznanji za najboljšega defenzivca Evrolige. Svoj zaostanek v višini (203 cm) 29-letni Američan izjemno kompenzira s skočnostjo in fizično močjo.

Za Slovenijo bi v tem primeru po Arielu McDonaldu leta 2001 znova zaigral ameriški košarkar. Naklepa se, da naj bi šlo za centra ali krilnega centra, torej košarkarja na igralnih mestih, kjer je Zdovčev kader najbolj deficitaren.

Vse bo jasno 16. junija

Ime morebitnega tujca, v kolikor se bo zanj dokončno odločil, bo Zdovc obelodanil na novinarski konferenci 16. junija. Takrat bo znan tudi odgovor na trenutno najbolj vroče vprašanje slovenskih košarkarskih navdušencev – ali bo Goran Dragić tudi letos del izbrane vrste?

Podpirate idejo o naturalizaciji ameriškega košarkarja za slovensko reprezentanco?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Naturalizacij ameriških košarkarjev se sicer poslužujejo vse reprezentance s področja bivše države, izjema so le Srbi, ki ostro nasprotujejo tovrstnemu kadrovanju.