FOTO: Smodiš, Slokar, Jagodnik in ostala elita na otvoritvi Grosbasketa

Rubrika: Mlajše selekcije

Družba Grosbasket je ob priložnosti odprtja svoje prve trgovine, kjer bo košarkarjem in košarkaricam vseh starostnih kategorij na enem mestu odslej ponujala vse, kar potrebujejo za svoj trening in razvoj, svoje poslovne partnerje, predstavnike lokalne skupnosti in ugledne goste iz sveta košarke gostila na večerni slovesnosti, na kateri je obeležila tudi prevzem pokroviteljstva nad nacionalnim programom Sportikus za košarko.

Udeležence sta najprej nagovorila Andrej Gabrijel, direktor in lastnik družbe Grosbasket, ter Dejan Crnek, podžupan Mestne občine Ljubljana, ki z optimizmom gleda na razvoj košarkarske panoge pri nas, tudi v mestu Ljubljana.

_MG_6273
Andrej Gabrijel in dr. Milan Hosta, ki vodi Spolint, Inštitut za razvoj športa, ob prevzemu pokroviteljstva nad nacionalnim programom Sportikus za košarko (foto: Miran Juršič)

Dr. Milan Hosta, predstavnik Spolinta, Inštituta za razvoj športa, eden najbolj aktivnih delavcev na področju filozofije in pedagogike v športu pri nas in v Evropi, se je družbi Grosbasket zahvalil za zaupanje in pokroviteljstvo nad nacionalnim programom Sportikus za košarko, saj bo za ohranjanje pozitivnih vrednot in fair-playa sodelovanje z družbo Grosbasket v prihodnje obsegalo vrsto strokovnih izobraževanj, ki bodo potekala med učitelji športne vzgoje ter med profesionalnimi kadri, kot so  trenerji v športnih klubih in društvih, kapetani in sodniki.

”Trgovina Grosbasket je prva specializirana trgovina s košarkarsko opremo pri nas, saj je bila doslej na slovenskih tleh ponudba razdrobljena in izjemno podhranjena,” pravi njen lastnik Andrej Gabrijel, ki obenem zatrjuje, da gre tudi za eno najsodobnejših tovrstnih trgovin v Evropi. Trgovina s konceptom na 400 kvadratnih metrih površine premore tudi košarkarsko igrišče z enim košem in tribuno s 34. sedeži, da bi na parketu lahko obiskovalci prvenstveno testirali opremo in športno obutev, prostor pa bodo uporabljali tudi za potrebe izobraževanja in druge dogodke ter srečanja, povezana s košarko.

_MG_6376
Dejan Crnek, podžupan Mestne občine Ljubljana, si je v družbi Andreja Gabrijela, direktorja in lastnika družbe Grosbasket, pozorno ogledal ponudbo izdelkov v trgovini. (foto: Miran Juršič)

V trgovini boste na policah našli več kot tisoč različnih izdelkov svetovno znanih blagovnih znamk Nike, Air Jordan, Adidas, K1X, Peak, Under Armour, Wilson, Spalding, SKLZ, McDavid, New Era in Polar. Poleg športne obutve – kar 270 različnih modelov je na voljo – boste lahko izbirali še med športnimi oblačili in izdelki iz tekstila, izdelki za zaščito in pripomočki za trening, športne rekvizite in še marsikaj, pozabili pa niso niti na najmlajše.

_MG_6555
Matjaž Smodiš, ki svoje strokovno znanje prenaša tudi na otroke in mladostnike v Šoli košarke Matjaža Smodiša, je z Urošem Slokarjem takoj testiral parket košarkarskega igrišča v trgovini Grosbasket (foto: Miran Juršič)

Turnir 3×3

Jutri, v soboto, 24. septembra, Grosbasket organizira še spektakularen celodnevni dogodek, ki ga bo zaznamoval košarkarski turnir 3 na 3. Med nastopajočimi bodo Dunking Devils, slovenski virtuozi v zabijanju košev, in dva vrhunska zabijalca košev svetovno znane Dunk Elite, ki v Ljubljano prav za to priložnost prihajata iz Poljske in Ukrajine. Svoje mojstrovine bosta prikazala Rafael ‘Lipek’ Lipinski in Dmitry ‘Smoove’ Krivenko. Na delu bo tudi grafitar, dogodek pa se bo z glasbenim nastopom raperja Zlatka zaključil pozno popoldan.

Comments