Pri U15 naslov Iliriji

Rubrika: Ženska košarka

Murska Sobota je v petek in nedeljo gostila najboljše štiri ekipe državnega prvenstva za dekleta do 15 let v sezoni 2017/18. Do naslova državnih prvakinj so prišle košarkarice Ilirije, ki so v finalu za točko ugnale Triglav. Za tretje mesto sta se pomerili ekipi domačega Pomurja in Felix Zasavja. Brona so se veselile Zasavke.

Zaključni turnir DP za dekleta do 15 let, finale, 6.5.
Triglav – AKSON ILIRIJA A 67:68 (14:21, 16:17, 12:15, 25:15)
Manojlović 23 (9 skokov), Ude 15 (11 skokov), Kvrgić 14 (8 skokov); Ivanuša 23 (6 skokov, 5 blokad), Garič 16 (11 skokov, 5 asistenc), Mičunović 12 (8 skokov).

Košarkarice Akson Ilirije so še drugo sezono zapored stopile na najvišjo stopničko v državnem prvenstvu za dekleta do 15 let. V finalu so po izenačeni in napeti tekmi ugnale Triglav.

Čeprav so Kranjčanke vodile zgolj na začetku srečanja in je bila prednost Ljubljančank ob koncu tretje četrtine že 13 točk, je odločitev o državnem pravku padla v sami končnici. V zadnji četrtini so Kranjčanke začele lov za Ilirijo in bile sprva dokaj neuspešne, saj so je bila po treh minutah in pol igre v zadnji četrtini prednost Ljubljančank še vedno 11. Na krilih Vanje Manojlović, ki je v zadnjem delu tekme dosegla 11 točk, so bile košarkarice Triglava vse bližje. Dobre pol minute pred koncem tekme je Manojlovićeva zadela trojko in svojo ekipo približala na dve točki zaostanka.
Pri vodstvu Ilirije za dve točki je Hana Ivanuša zgrešila met za dve in nato storila osebno napako nad Manjlovićevo, ki je bila uspešna enkrat, nato pa si priborila še dva meta za zmago, vendar bila dvakrat nenatančna.
Vanja Manojlović in Hana Ivanuša sta bili s 23 točkami najboljši strelki svojih ekip. MVP zaključnega turnirja je postala Sara Garič.

NAJBOLJŠE POSAMEZNICE TURNIRJA:

Najboljša igralka turnirja (MVP): Sara Garič (Akson Ilirija)
Najboljša strelka turnirja: Blaža Čeh (Pomurje) – 40 točk
Najboljša asistentka turnirja: Blaža Čeh (Pomurje) – 9 asistenc
Najboljša skakalka turnirja: Aneja Stojko (Pomurje) – 24 skokov
Najbolj prodorna igralka turnirja: Blaža Čeh (Pomurje) – 16 izsiljenih osebnih napak
Najboljša peterka turnirja: Sara Garič (Akson Ilirija), Hana Ivanuša (Akson Ilirija), Vanja Manojlović (Triglav), Tjaša Erman (Felix Zasavje), Blaža Čeh (Pomurje).

tekma za 3. mesto. 6.5.
Pomurje – FELIX ZASAVJE 49:54 (14:11, 11:16, 6:13, 18:14)
Čeh 22 (12 skokov), Žekš 13 (8 skokov), Stojko 7 (9 skokov); Erman 26 (16 skokov), Bartelme 12 (16 skokov), Božjak 7 (8 skokov).

Za tretje mesto sta se pomerili ekipi Pomurja, ki je v polfinalu moral priznati premoč Akson Iliriji, in Felix Zasavje, ki je na polfinalnem srečanju izgubil proti Triglavu. Domačinke so na tekmi za bronasto odličje vodile največ za šest točk, gostje pa za 15. Odločilno prednost so si košarkarice Pomurja priigrale v tretji četrtini, ob koncu katere je njihova prednost znašala +9, domačinke pa v zadnjem delu niso zmogle izničiti vodstva Zasavk, ki so se tako veselile bronastega odličja.

Prva strelka tekme je bila Tjaša Erman, ki je za zmagovalno ekipo dosegla dvojni dvojček (26 točk, 16 skokov), dvojni dvojček je uspel tudi Lei Bartelme, ki je 12 točkam dodala še 16 skokov. Pri Pomurju je največ točk dosegla Blaža Čeh (22 + 12 skokov), Mia Žekš je v statistiko vpisala 13 točk, ujela je osem odbitih žog.

Comments