Zvezdi Evroliga, kje bo igrala Olimpija?

v rubriki
Eurocup
s kategorijo
Novice
.

Evrolige je za to sezono konec, tako je tudi s pokalom EuroCup. Pričakovati pa je, da bo tako tudi z Ligo ABA, ki jo 27. maja čaka sestanek oz. skupščina klubov.

Gordijski vozel je danes presekal Jordi Bertomeu osebno, ki je v imenu Evrolige obelodanil, da v Evroligi ostaja Crvena zvezda, Partizanu je ostalo mesto v EuroCupu, kar je razhudilo njegove pristaše in podpornike, ki so po taki sezoni razočarani. Da se Partizanu godi krivica, sta danes za srbske medije opozorila Duško Vujošević in Miroslav Raduljica.

Mornar in Olimpija

Še vedno ni jasno, koliko mest v EuroCupu bo dobila Liga ABA. Poleg Partizana je velika verjetnost, da sta potuje tudi Budućnost. Kaj pa Mornar in Cedevita Olimpija, se sprašujejo v Baru in Ljubljani. Olimpija ima aduta v rokavu, saj ima opcijo, da nastopa v ligi prvakov.

Včasih je to reševal Lisac

Podgoriške Vijesti javljajo, da je predsednik Lige ABA Domagoj Čavlović z Evroligo že govoril glede števila klubov iz Lige ABA v EuroCupu. Svoj čas je to delal Roman Lisac, ki je reševal Olimpijine evropske sezone…

Čavlović je za srbski Telegraf pristavil, da bi bilo dobro, da bi imela regija v novi sezoni v EuroCupu kar štiri mesta. Kar pa je na razkol v Evropi in napovedane selitve v tabor Fibe, tudi verjetno.