Zvezda proti Mišku Ražnatoviću, a korak bližje Ligi ABA?

Rubrika: ABA Liga

KK Crvena zvezda je potrdila, da je dobila vabilo trenutnega glavnega operativca Lige ABA Dragana Bokana. Rdečebele je povabil na sejo skupščine Lige ABA, ki je načrtovana 3.11.
Tema seje bo tudi dopolnitev Družbene pogodbe regionalnega tekmovanja.

Beograjčani so ob tej priliki izpostavili dva predloga. Prvi se nanaša na to, da bi spore v Ligi ABA reševali na Mednarodnem arbitražnem sodišču v Ženevi. Drugi predlog pa se nanaša na vloge košarkarskih agentov v ligi in vodenju klubov.

“Košarkarski zastopnik posredno niti neposredno ne more voditi, upravljati, odločiti ali na kateri koli drugi direktni ali indirektni način predstavljati, posedovati, imeti dejansko kontrolo nad klubom, ki sodeluje v Ligi ABA,“ pišejo v KK Crvena zvezda.

“V primeru, da igrata dva kluba in če ima isti zastopnik igralcev svoje igralce in trenerje v obeh klubih, na tej tekmi ne morejo sodelovati niti ti igralci niti trenerji,“ so še dodali pri Zvezdi in opozorili na vlogo zastopnikov v tekmovanju.

Srbski portal Mondo opozarja, da je Crvena zvezda s tem drugim predlogom opozorila na klub Mega in njenega prvega človeka Miška Ražnatovića, ki naj bi neformalno vodil celoten kolektiv.