Zveneča okrepitev v Podgorici: Prihaja Omar Cook!

Rubrika: ABA Liga

Najnovejša pridobitev košarkarjev Budućnosti, ki znova sestavlja izjemno konkurenčno moštvo, je ameriški organizator igre z obilico evroligaškimi izkušnjami – Omar Cook (186 cm, 1982). Pogodba velja za dva meseca z možnostjo podaljšanja.

foto: slamonline.com
Omar Cook je nekoč igral tudi za reprezentanco Črne gore. foto: slamonline.com

Vest o selitvi 32-letnika, rojenega v Brooklynu, je potrdil njegov agent Miško Ražnatović. Cook je sicer dolgoletni evroligaški branilec, ki je bil večkrat med najboljšimi podajalci tega elitnega tekmovanja. Tuja mu ni niti košarka na tem področju, kajti v sezoni 2007/08 je nosil dres Crvene zvezde, s katero so ga povezovali v zadnji sezoni.

Izkušnje tudi iz NBA

Cook je bil leta 2001 na NBA naboru izbran pod številko 31. V najmočnejši ligi na svetu je branil barve Orlanda in Toronta, sicer pa še za Fayetteville Patriotse, Dexio, Samaro, Strasbourg, Crveno zvezdo, Unicajo, Valencio, Olimpio iz Milana, Cajo Laboral in nazadnje Lietuvos Rytas. Lani je v Evroligi povprečno beležil 6 točk in skoraj toliko podaj.

Razlog: Poškodba Ivanovića

Pri Budućnosti se bo za minutažo boril z Aleksandrom Čapinom, razlog za njegov prihod pa se skriva v poškodbi mladega Nikole Ivanovića, ki ga mučijo težave s prepono. Na položaju playmakerja lahko igra tudi James Reynolds.