Žreb za EuroBasket 2015 pred vrati: Zdovc nima želja, Nesterović bo vlekel kroglice

Rubrika: ReprezentancaEurobasketEuroBasket 2015

Pariški Disneyland bo v ponedeljek gostil ples kroglic, ki bodo dale odgovore na vsa vprašanja glede predtekmovalnih skupin. Svetovna krovna je dan pred dogodkom razkrila vse podrobnosti.

žreb

Prvenstvo prvič v zgodovini gostijo kar štiri države, po tem ko se je Ukrajina organizaciji odpovedala. Žreb bo delno delegiran, saj kot vemo, so si države gostiteljice v skupino lahko izbrale po enega nasprotnika. Slovenija tako mora biti izžrebana v skupino s Hrvaško, Finska s Francijo, Turčija z Nemčijo, Estonija pa z Latvijo. Preostale reprezentance bodo uvrščene v skupine na podlagi žreba in glede na jakostne bobne, ki so se nekoliko spremenili.

Zdovc posebnih želja nima

“Napovedi so vselej nehvaležne, posebnih želj pa niti nimam, čeprav je res tudi, da se zaradi sistema žreba lahko zgodi, da pademo v zelo težko skupino. A to niti ni pomembno, zavedati se moramo, da imamo kakovostne igralce, za katere upam, da bodo zdravi in, da bo ekipa še močnejša kot na SP 2014. Verjamem, da lahko premagamo vsakega,” je pred žrebom dejal slovenski selektor Jure Zdovc, ki se – kot ponavadi – na morebitne tekmece ne ozira.

Kroglice bo vlekel tudi Nesterović

Žreba EuroBasketa 2015 se bo udeležila petčlanska slovenska delegacija: Matej Erjavec (predsednik), Gregor Griljc (podpredsednik), Rašo Nesterović (generalni sekretar), Matej Avanzo (direktor članskih reprezentanc) in selektorJure Zdovc. Nesterović bo poleg Dejana Bodiroge, Patricka Femerlinga, Gunte Basko-Melnbarde, Antoineja Rigaudeauja ter Gordana Girička že drugič zapored tudi eden izmed šestih žrebalcev, ki bo delilo usodo 24 reprezentancam.

Žreb bo moč v živo v pondeljek ob 17-ih spremljati na youtube kanalu FIBE, slednja pa je pred dogodkom pripravila tudi podrobno video predstavitev, ki si jo lahko na tem mestu tudi ogledate.