Žreb: Olimpija bo v ponedeljek dobila tekmece v Eurocupu

Rubrika: Eurocup

Košarkarski klub Union Olimpija Ljubljana bo v sezoni 2014/2015 kot edini slovenski košarkarski klub nastopal v evropskih pokalih. Ljubljančane čaka nastop v EuroCupu, kjer so nastopali že v lanskem letu in se prebili v drugi del tekmovanja. Žreb za EuroCup bo v ponedeljek, 29.9. ob 12.00 v Barceloni. V imenu kluba bo na žrebu prisoten direktor Matevž Zupančič

unnamed

V evropskem pokalu bo letos nastopalo 36 klubov, ki so pred žrebom razdeljeni v dve geografsko določeni skupini po 18. V vsaki konferenci so klube razdelili v šest bobnov po tri. Ob koncu žreba bodo klubi razdeljeni v šest skupin po šest. Pred žrebom so uvedene izjeme, saj je določeno, da se dve ekipi iz iste države (Liga ABA se tretira pri tem kot ista država) ne smeta srečati že v rednem delu tekmovanja (razen v primeru, če je to na žrebu fizično nemogoče). 

Union Olimpija je bila s strani EuroCupa določena v 5 boben konference 2, kjer so še: Khimki Moskva (Rusija), Lokomotiva Krasnodar Kuban (Rusija), Lietuvos Rytas Vilnius (Litva), Banvit Bandirma (Turčija), Bešiktaš Istanbul (Turčija), Pinar Karsiyaka Izmir (Turčija),Budućnost Podgorica (Črna gora), Zenit St. Petersburg (Rusija), Krasny Oktyabr Volgograd (Rusija), Partizan NIS Beograd (Srbija), VEF Riga (Latvija), Ventspils (Latvija), Hapoel Jeruzalem (Izrael), Stelmet Zielona Gora (Poljska), PAOK Thessaloniki (Grčija), Szolnoki Olaj(Madžarska) in CSU Asesoft Ploiesti (Romunija).

V konferenci 1 so klubi: Nymburk (Češka), Cantu (Italija), Brose Baskets Bamberg (Nemčija), CAI Zaragoza (Španija), Baloncesto Seville (Španija), Gran Canaria (Španija), Telenet Ostend (Belgija), Virtus Rome (Italija), Grissin Bon Reggio Emilia (Italija), ASVEL Villeurbanne (Francija), Charleroi (Belgija), Strasbourg (Francija), Nancy (Francija), Dijon (Francija), Paris Levallois (Francija), Oldenburg (Nemčija), Baskets Bonn (Nemčija) in Artland Dragons (Nemčija).

Žreb bo mogoče spremljati preko spletne strani www.eurocupbasketball.com.