Zoran Dragić za kosarka.si: Najtežje bo s Hrvaško, Nikolić pričakuje domač teren

Rubrika: ReprezentancaEurobasket

“Dobili smo izjemno zanimivo skupino. Vse tekmece dobro poznamo, kajti z njimi smo se pomerili na praktično vsakem večjem tekmovanju. Naša najtežja tekma bo seveda s Hrvaško, ker igra doma, ampak mogoče je prav vse,” je za kosarka.si dejal branilec slovenske reprezentance, od letos soigralec brata Gorana pri Phoenixu, Zoran Dragić.

foto: fiba.com
foto: fiba.com

“Dobro ekipo ima še Grčija, tako da pričakujem, da se bodo te tri ekipe, tudi Slovenija, borile za vrh skupine C. Verjetno se nam bo pridružil kateri izmed košarkarjev, ki smo ga letos v Španiji pogrešali, tako da bo tudi naša ekipa malce drugačna,” je še dodal 25-letni Ljubljančan.

“Super je to, da igramo v Zagrebu. Lahko rečemo, da bomo tudi mi na “domačem” terenu. Skupina je zanimiva in vse prej kot lahka. Seveda je za pričakovati, da bo najtezje s Hrvati in Grki, ampak nikakor ne smemo podcenjevati ostalih treh reprezentanc, ki so lahko še kako nevarne,” pa je za naš portal skupino C pokomentiral najmlajši udeleženec letošnjega svetovnega prvenstva v slovenski vrsti Aleksej Nikolić.

 Zdovc ne napoveduje ničesar 

Slovenski selektor konkretnih ocen po žrebu za EuroBasket 2015, ki je njegovi reprezentanci namenil Hrvaško, Grčijo, Makedonijo, Gruzijo in Nizozemsko, ni želel dajati. Nov sistem bo dal nova vprašanja, napovedi pa so vselej nehvaležne.

Maskota prvenstva "Frenkie the fireball"
Maskota prvenstva “Frenkie the fireball”

“Težko je ocenjevati ali je žreb dober ali ne, saj nas čaka nov sistem, po katerem lahko v prvem delu igraš odlično, potem pa v osmini finala vse splava po vodi. Vse reprezentance, razen morda Nizozemske, ki se je izkazala v kvalifikacijah, dobro poznamo. Hrvati bodo na domačem parketu še posebej močni, za Grke sem že večkrat poudaril, da imajo eno najboljših ekip, Gruzijci lahko, če pridejo v popolni postavi, presenetijo vse, morda so mala neznanka le Makedonci, ki so nekoliko spremenili ekipo,” je dejal vodja stroke slovenske reprezentance Jure Zdovc.

Avanzo zadovoljen

“Nikdar se ne ve ali je bolje biti v kakovostni predtekmovalni skupini ali malo slabši, a križanje drugega dela s skupino D nam omogoča napad na najvišja mesta, zato mislim, da smo lahko z žrebom zadovoljni. Obenem smo veseli tudi, da smo se takoj po žrebu dogovorili za pripravljalne tekme s kakovostnimi reprezentancami, med drugim z Italijo in svetovnim podprvakom Srbijo. Več o celotnem pripravljalnem obdobju bo znano, ko bomo končali vse dogovore. Komaj čakamo, da se bomo predstavili našim izjemnim navijačem, ki jih že zdaj vabimo na vse pripravljalne tekme,” pa so bile besede direktorja članskih reprezentanc Mateja Avanza.