Zoran Dragić v Nemčijo k Lakoviču

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Po Klemnu Prepeliču, ki odhaja k Alenu Omiću v Joventut, je novo sredino našel tudi Zoran Dragić. 30-letni Koseščan je Trst zamenjal za ratiopharm Ulm, ki ga bo v prihajajoči sezoni vodil Jaka Lakovič.

Zelo sem vesel, da se je Zoran odločil igrati v Ulmu. Seveda ga zelo dobro poznam iz svojega časa z reprezentanco in vem, da bo našemu moštvu pomagal na mnogih mestih. Je absolutni vodja na igrišču, predvsem pa ima močno napadalno igro in zelo dobro igra v obrambi,” so bile izbrane besede trenerja Jake Lakoviča o njegovem bivšem soigralcu, zdaj pa varovancu Zoranu Dragiću. 

Za “Zoleta” bo to po Španiji (Unicaja), ZDA (Miami, Sioux Falls Skyforce), Rusiji (Khimk), Italiji (AX Armani Exchange Olimpia Milano in Trst) ter Turčiji (Anadolu Efes) še šesta tuja država, v kateri bo nastopal.

Letos proti visokoletečemu Virtusu

Ratiopharm Ulm je v pretekli sezoni v nemški Bundesligi zasedel končno 6. mesto, v EuroCupu pa sezono končal v drugem delu tekmovanja. Letos bo Lakovičeva četa prav tako nastopala v EuroCupu in sicer v skupini A, kjer so še Promitheas, Maccabi Rishon, MoraBanc Andorra, Monaco in Virtus Bologna.

Pri nemškem prvoligašu so sporočili, da je Zoran Dragić njihova zadnja letošnja okrepitev, tako da je zasedba za prihajajočo sezono znana.