Zoran Dragić se je vrnil, v Ligi ABA ne bo igral

Rubrika: ABA Liga

Na prvem treningu v novem letu je novi trener Cedevite Olimpije Celjan Zoran Martić pozdravil številne stare, pa tudi nove obraze. Treningom se je pridružil Zoran Dragić, ki ga je klub tudi registriral za nastope v Pokalu Spar in Ligi Nova KBM.

“To, da Zoran pred tem ni bil član ekipe, je bila odločitev kluba. Že na začetku sezone je bilo jasno, da bomo imeli na voljo omejena sredstva. Splet okoliščin je nanesel, da se je praktično v istem trenutku, ko je prišlo do menjave trenerja, v moštvo vrnil tudi Dragić, a četudi bi trener ostal isti, bi Zoran bil del ekipe. Že pred tednom dni smo ga namreč registrirali za nastope v Pokalu Spar, takrat smo se tudi začeli pogovarjati o finančni plati, ki bi odgovarjala tako njemu, kot tudi klubu,” je zbranim predstavnikom medijev povedal direktor Užbinec. Martić je o Dragiću povedal: “Interes vseh nas je bil, da se Zoran pridruži ekipi. Težko po prvem treningu ocenim, koliko lahko v tem trenutku da ekipi, saj je za nami prvi trening, tudi zanj je to bil prvi trening z moštvom. Podobno kot jaz, se je tudi Dragić učil določene zadeve, saj je težko v enem dnevu vzpostaviti mojo filozofijo. Zoran se je spoznaval s soigralci, jaz pa z načinom igranja, ki ga je ekipa imela do sedaj. Z Zoranom sem opravil pogovor, in ne želim ga takoj vreči v ogenj, da ne izgori, saj je poškodovan igralec vreden najmanj. Cilj je, da ostane zdrav, in da ga postopoma uvajamo. Težko pa govorim o minutaži v tem trenutku.”

V sredo se za Zmaje začenja tekmovanje v Pokalu Spar, v Evropskem pokalu pa so brez možnosti za preboj v končnico, do konca rednega dela pa bodo odigrali še pet tekem.

“Res je, da rezultatski ciljev v Evropi ne moremo več doseči, in da se ne moremo uvrstiti v končnico. Te tekme bodo za nas kljub vsemu pomembne, zaradi odnosa do samega sebe, dresa, ki ga nosimo, sponzorjev in javnosti, ki tekme spremlja. Naredili bomo vse, da iz tekem izvlečemo vse, kar se da.”

Skupaj s preostalimi člani prve zasedbe Cedevite Olimpije, so v torek v Stožicah trenirali še Vukašin Todorović, Filip Horvat, Luka Šmitran, Lon Ličan, Alej Kump, Martin Tonejc, Mark Morano Mahmutović, Ian Lazarevski in Derin Can Ustun.