Znova osvojil naslov prvaka Evrolige, zdaj nov izziv našel pri Barceloni

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Pri Barceloni vse bolj jasno kažejo, da se ne zanimajo več za usluge slovenskega košarkarja Jake Blažiča. Katalonski klub je na svoji uradni spletni stran na listi igralcev Blažiča že odstranil, dodal pa novega člana, ki bo okrepil prav igralni položaj slovenskega košarkarja.

V Barceloni so potrdili prihod Coryja Higginsa, ki je zadnja štiri leta prebil pri CSKA-ju, a že takoj po koncu izjemno uspešne sezone potrdil, da se obdobje igranja za moskovski klub zanj zaključuje. Slab mesec nazaj je namreč dejal: “Ko sem po tekmi (op. finalni proti Anadolu Efesu) zapustil igrišče, sem objel svoje soigralce, predsednika in se od njih poslovil. Želel sem pokazati, kako hvaležen sem. Lahko potrdim, da zapuščam CSKA. To poglavje mojega življenja je končano.

30-letni košarkar, ki je kariero pričel pri Lakeland Magic v Ligi NBA G, nato pa nastopal še za Charlotte Bobcats, Triumph (danes Zenit), Gaziantep in nazadnje 4 leta za CSKA, je nov izziv našel pri Barceloni. Higgins se odlično znajde tako na položaju branilca kot tudi krilnega košarkarja, se tako na omenjenih položajih pridružuje Pau Ribasu, Kyleu Kuriču, Adamu Hangi in Victorju Glaverju.

Ob tem vse bolj jasno postaja, da se je obdobje igranja za Barcelono zaključilo za Jako Blažiča, ki je bil v finalni seriji proti Realu ves čas na klopi, a ga trener Svetislav Pešić na parket ni poslal. Prav tako se je potekla enoletna pogodba.

Najnovejše iz Evrolige:
Cory Higgins iz CSKA-ja v Barcelono,
Darrun Hilliard iz Baskonie v CSKA,
Ismael Bako iz Antwerpa v ASVEL,
Stratos Perperoglou pri Crveni zvezdi ostaja še eno leto.