Znani štirje selektorji mlajših, čakamo petega

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

 Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je na torkovi redni seji potrdil imenovanje štirih selektorjev mlajših reprezentančnih starostnih kategorij. Na klopi reprezentance fantov do 18 let bo Peter Markovinović zamenjal Tomaža Fartka, Dejan Gašparin bo še naprej vodil selekcijo fantov do 16 let, na mestih selektorjev deklet do 18 in 16 let pa bosta tudi to poletje Ernest Novak in Gašper Sluga. Selektor reprezentance fantov do 20 let bo znan naknadno. Med kandidati je nekaj imen nekdanjih uspešnih reprezentantov!

Vse tri fantovske reprezentance letos čakajo nastopi v diviziji A, medtem ko bosta dekliški reprezentanci do 18 in 16 let igrali v diviziji B.

FANTJE U20 – EP DIVIZIJE A
Tel Aviv (Izrael), 13. – 21. julij 2019
Selektor bo znan naknadno

Slovenska reprezentanca fantov do 20 let je na lanskem evropskem prvenstvu divizije B v Sofiji pod vodstvom Daliborja Damjanovića osvojila drugo mesto in se ekspresno hitro vrnila v družbo najboljših reprezentanc. Na letošnjem prvenstvu divizije A v Tel Avivu bo nastopila v skupini D, njene tekmice v skupinskem delu pa bodo Litva, Grčija in Poljska.

FANTJE U18 – EP DIVIZIJE A
Volos (Grčija), 27. julij – 4. avgust 2019
Selektor Peter Markovinović

Tako kot njihovi starejši kolegi, so se tudi reprezentanti do 18 let z drugim mestom v B diviziji po enoletni odsotnosti vrnili v divizijo A. V Makedoniji jih je s klopi vodil Tomaž Fartek, ki ga bo letos nadomestil Peter Markovinović. Reprezentanco prvenstvo čaka v Grčiji, v skupini C pa se bodo pomerili s Francozi, Latvijci in gostitelji prvenstva.

FANTJE U16 – EP DIVIZIJE A
Videm (Italija), 9. – 17. avgust 2019
Selektor Dejan Gašparin

Reprezentanca fantov do 16 let se je pod vodstvom selektorja Dejana Gašparina pred tremi leti uvrstila v divizijo A in na zadnjih dveh prvenstvih osvojila 10. in 13. mesto. Fantje so si tako v Novem Sadu priigrali obstanek med elito in avgusta bodo zaigrali na prvenstvu v italijanskem Vidmu. Na drugi strani igrišča jim bodo v skupini C stali Litvanci, Estonci in Turki.

DEKLETA U18 – EP DIVIZIJE B
Skopje (Severna Makedonija), 5. – 14. julij 2019
Selektor Ernest Novak

Slovenska košarkarska reprezentanca deklet do 18 let si na lanskem prvenstvu divizije A v Vidmu na žalost ni uspela priigrati obstanka, tako da jih letos čaka nastop na prvenstvu divizije B v Skopju. Izbranke Ernesta Novaka se bodo v lov za vrnitev med najboljše najprej v skupinskem delu podale proti Danski, Finski, Estoniji, Norveški in Kosovu.

DEKLETA U16 – EP DIVIZIJE B
Sofija (Bolgarija), 15. – 24. avgust 2019
Selektor Gašper Sluga

Slovenska dekleta do 16 let bodo pod vodstvom selektorja Gašperja Sluge nastopala v diviziji B. Zadnje prvenstvo v Podgorici so končala na osmem mestu, poleti pa jih prvenstvo čaka v Sofiji. V prvem delu prvenstva se bodo v skupini A pomerila s Srbijo, Bosno in Hercegovino, Romunijo, Islandijo in Črno goro.