Znani prvi udeleženci končnice Jr.NBA Slovenija

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Pretekli vikend sta ločeno potekala turnirja rednega dela Jr.NBA Slovenija. Turnir vzhodne konference je v soboto 8.2. gostila domača dvorana Helios Suns v Domžalah. V nedeljo pa smo spremljali še zadnje boje v borbi za končnico zahodne konference v športni dvorani Vižmarje-Brod.

Turnir v Domžalah je bil tretji od štirih turnirjev rednega dela in ekipe vzhodne konference imajo tako po počitnicah pred sabo le še zadnji odločilni turnir na katerem bodo znani vsi udeleženci letošnje končnice. Le tej pa so po zadnjem nedeljskem turnirju že znani v zahodni konferenci. Po napetem in ogorčenem boju do zadnje sekunde vsake tekme, so si mesto v končnici zagotovile ekipe Los Angeles Lakers, Portland Trail Blazers, Houston Rockets, Denver Nuggets, Memphis Grizzlies, Oklahoma City Thunder, Utah Jazz in San Antonio Spurs.

Poleg slovenskega kulturnega praznika 8. februarja, je bil ta vikend tudi pravi košarkarski praznik in organizator se zahvaljuje zvestemu spozorju Zavarovalnici Triglav, ki omogoča in podpira košarko med mladimi.