Zmagovita vrnitev Thomasa

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Navijači Clevelanda so na domačih tleh končno dočakali premierni nastop Isaiah Thomasa, ki se je ekipi podprvakov priključil v poletni mega-menjavi s Kyrie Irvingom, vendar zaradi poškodbe kolka še ni mogel zaigrati za novo ekipo.

V svojem prvem nastopu je igral 19 minut, k zmagi proti Portlandu pa je pripomogel z 19-imi točkami ter tako nemudoma pokazal, kako pomembna okrepitev za Cleveland bo.

‘Za mano je dolgo potovanje. Nisem ravno videl luči na koncu tunela. Da je končno prišel ta dan na začetku leta 2018 pomeni, da bo to posebno leto,’ je ob svoji vrnitvi dejal Thomas. V svojem prvem nastopu je zadel tri trojke ter dodal tri asistence. Ob odhodu s parketa sta ga objela LeBron James in trener Tyron Lue, ki mu je dejal: ‘Dobrodošel nazaj!’

Cleveland je z zmago prekinil niz treh zaporednih porazov (Golden State, Sacramento, Utah), James je bil najboljši strelec (24 točk). Na drugi strani je Damian Lillard dosegel 25 točk, Jusuf Nurkić jih je dodal 23.

Že danes čaka Cleveland derbi z Bostonom, to bo prva vrnitev Thomasa v mesto, ki ga je v preteklih letih s svojimi igrami osvojil, vprašanje pa je, če bo zaigral na drugi zaporedni tekmi takoj po poškodbi, saj namerava štab Clevelanda zelo previdno odmerjati Thomasove minute na igrišču.

San Antonio je na gostovanju premagal New York, najboljšo predstavo po poškodbi pa je prikazal Kawhi Leonard, dosegel je 25 točk, Aldridge jih je prispeval še 4 več. Nihče pri New Yorku ni presegel meje 20-ih točk, še najbližje je bil Michael Beasley, ki je dosegel 18 točk.

Phoenix je po preobratu v zadnjih minutah tesno premagal Atlanto, Charlotte pa je bil na gostovanju prepričljiv proti Sacramentu.

Liga NBA, 2.1.2018

Portland – CLEVELAND 110:127

SAN ANTONIO – New York 100:91

Atlanta – PHOENIX 103:104

CHARLOTTE – Sacramento 131:111