“Zmago smo zapravili prav s slabo obrambo v odločilnih trenutki!”

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Po porazu Slovenije na Madžarskem so svoje misli strnili selektor in kapetan ter njegov namestnik.

Rado Trifunović, selektor slovenske moške članske reprezentance:
“Zelo smo si želeli uspešno začeti te kvalifikacije, a se nam na žalost ni izšlo. Vedeli smo, da nas čaka zahtevna tekma, da je tekmec na domačem terenu nevaren ter da bo zato treba zelo dobro odigrati obrambo. Mislim, da smo zmago zapravili prav s slabo obrambo v odločilnih trenutkih. Dvakrat smo imeli lepo prednost, vendar smo nato tekmecu pustili, da je dosegel nekaj lahkih košev, se vrnil v igro in v tesni končnici tudi zmagal. Zdaj imamo dva dni, da analiziramo ta poraz in v nedeljo proti Avstriji vpišemo prvo zmago.”

Edo Murić, kapetan Slovenije:
“Poznala se je razlika v uigranosti. Madžari so prestavili svoje pokalno tekmovanje, da so se lahko štirinajst dni pripravljali na to tekmo, mi pa smo prišli sem po treh dneh skupnih priprav. Glede na to, da prihajamo iz različnih klubov in igramo različne sisteme igre, je nekaj treningov res veliko premalo. A tako pač je in ne preostane nam drugega, kot da se v nedeljo zberemo in jezo znesemo nad Avstrijo.”

Jaka Blažič:
“Škoda, saj smo tekmo imeli pod kontrolo in bili na pragu zmage. Žal smo v končnici dobili nekaj košev, ki jih ne bi smeli, hkrati pa v napadu nismo imeli pravih rešitev. Treba je dvigniti glavo in začeti razmišljati o naslednji tekmi v nedeljo.”