Zmagi Hopsov in Šenčurja, 21(!!) skokov Dina Murića

Rubrika: Liga Nova KBM

V Ligi Nova KBM sta bili danes odigrani dve tekmi 2. kola v Ligi za prvaka in Ligi za obstanek. Hopsi iz Polzele so na gostovanju malce presenetljivo, a zasluženo premagali Šentjur, Gorenjska gradbena družba Šenčur pa je po boljši igri skozi celotno srečanje premagala Terme Olimia Podčetrtek. Dino Murić je dosegel fenomenalnih 21 skokov!

LIGA NOVA KBM, 2. DEL TEKMOVANJA, 2. krog, liga za obstanek, 6.3.
ŠENTJUR : HOPSI POLZELA 86:92 (25:22, 20:19, 20:27, 21:24)
Šentjur: Habat 5, Špan 15, Tabak 7, Držič 16, Đapa 22, Mitrović 3, Samac 7, Nemanič 9, Ahmedović 2.
Hopsi Polzela: Collins 11, Copot 3, Jurček 20, Mikulić 27, Goltnik 3, Carver 6, Kosič 19, Habot 4.
V prvi tekmi drugega dela Lige za obstanek so domači igralci iz Šentjurja s pozicije vodilnega med štirimi moštvi iz tega dela Lige Nova KBM gostili ekipo iz Polzele. Domačini so v tekmo vstopili kot favoriti, saj so v prvem delu tekmovanja proti Hopsom v dveh tekmah obakrat zmagali. Toda Hopsi se na tekmi, kljub boljšemu prvemu polčasu Šentjurja, niso predali vse do zadnjega piska in bili za to nagrajeni z zmago. Samo srečanje je bilo rezultatsko zelo zanimivo, saj si na celotni tekmi nobena ekipa ni priigrala večje prednosti od osem točk, ekipi pa sta se kar štirinajstkrat zamenjali v vodstvu ter bili štirikrat izenačeni. Na koncu je zmagovalca presodila večja učinkovitost gostov pod košem, saj so iz rakete dosegli kar 16 točk več od domače ekipe in več izgubljenih žog Šentjurja.

Pri Šentjurju je bil strelsko najbolj učinkovit Dalibor Đapa, ki je dosegel 22 točk ter dvanajstkrat uspešno skočil, Ivan Držić pa je prispeval 16 točk. Pri gostih je bil zelo razpoložen Josip Mikulić, ki je ob odličnem odstotku meta (59%) dosegel 27 točk, sledil pa mu je Žiga Jurček z 20 točkami in 8 skoki.

V tretjem kolu bo Šentjur 13. marca gostoval pri ECE Triglavu, Hopsi pa bodo isti dan gostili Zlatorog Laško.

LIGA NOVA KBM, 2. DEL TEKMOVANJA, 2. krog, liga za prvaka, 6.3.
GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : TERME OLIMIA PODČETRTEK 81:54 (19:14, 24:17, 17:15, 21:8)
Gorenjska gradbena družba Šenčur: Rizvić 4, Bubnić 6, Rojc 10, Murić 13, Martinčič 12, Fifolt 2, Kralj 24, Strmčnik 10.
Terme Olimia Podčetrtek: Bizjak 3, Strnad 7, Švigelj 7, G. Škorjanc 2, Maček 4, Tomažič 10, Atanacković 13, Vasilić 8.

Danes so košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčurja proti Termam Olimia Podčetrtku na koncu dosegli visoko zmago, prvo v drugem delu, ter na lestvici ujeli današnje tekmece in Cedevito Olimpijo, vsi pa imajo po tri točke. Začetek srečanja je bil sicer precej izenačen in ni kazal na to, da bodo na koncu domači slavili s tako veliko razliko. Prvo četrtino so dobili za pet, nazadnje pa sta bili ekipi kolikor toliko skupaj pri izidu 35:31, malo pred koncem druge četrtine. Že do polčasa so nato domači izkoristili strelski mrk gostov, pa tudi njihovo slabše nadaljevanje, saj so košarkarji iz Podčetrtka v drugi polovici tekme zmogli vsega 23 točk. Tako ni bilo presenetljivo, da je razlika hitro naraščala, do najvišje prednosti pa so košarkarji iz Šenčurja prišli pri izidu 81:51 tik pred koncem dvoboja.

V zmagovalni ekipi sta izstopala dva košarkarja: David Kralj s 24 točkami, Dino Murić pa je 13 točkam dodal še več kot polovico vseh skokov svoje ekipe, zbral jih je kar 21. Pri gostih sta le dva košarkarja prišla do dvomestnega izkupička, Simo Atanacković je bil še najbolj razpoložen s 13 točkami.

V naslednjem kolu bo ekipa iz Podčetrtka 11. marca gostila Krko, moštvo iz Šenčurja pa bo dva dni pozneje gostovalo pri Rogaški.